GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Šumski Interval - savršeno lagani ručak ili zasitna marenda

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Ponekad se stvari jednostavno dogode. Dok smo razmišljali o nekom jednostavnom jelu od srdela za ovu rubriku, posjetila nas je u restoranu pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci.

Nakon kratkog osvrta što bi mogla naručiti za marendu, predložila nam je da bi sudjelovala s nama u kuhanju marende.

Tako je nastalo ovo jelo. Budući da je sudjelovala u procesu stvaranja, Elena Puh Belci mu je nadjenula i ime.

Šumski interval

Složenost pripreme: srednja

Sastojci za 4 osobe:

- 1 kg gljiva (šumskih ili šampinjona)

- 0,5 kg teletine

- šaka rokule ili bilo kojeg radića

- 1l povrtnog temeljca (celer, mrkva, luk, češnjak)

- 1 dcl maslinovog ulja

- sol

- papar

Šumski interval

Priprema:

U 1 l kipuće vode 30-ak minuta kuhati tri mrkve, dva lista i stabljike celera, 1 luk razrezan na četvrtine, 4 češnja češnjaka, 5 zrna papra i malo soli - to je povrtni temeljac.

Na tavi prepržiti teletinu narezanu na trakice, dodati zatim šampinjone narezane na četvrtine i polovine.

Dok se prži, podlijevati temeljcem, ali tek toliko da bude tekućine na dnu tave.

Dodati soli i malo papra.

Nakon 15-ak minuta, kad šampinjoni požute, dodati pljukance koje smo ranije stavili kuhati u kipuću slanu vodu s malo ulja (pljukanci su brzo kuhani, čim isplivaju na površinu vode).

Sve ovo još jednom prelijte sa kacijolom temeljca i kad nakon par minuta kuhanja temeljac ishlapi dodajte šaku rokule ili radića, pa nakon minute miješanja skinite s izvora topline i poslužite.

Kao predjelo možete servirati povrtnu juhu s komadima povrća, to jest onaj temeljac koji vam je ostao od kuhanja.

Dobar tek!

Šumski interval

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter