VODNJAN

Vatrama sv. Ivana i koncertom Gustafa otvoreno Vodnjansko ljeto

| Autor: Glas Istre


Ljeto u Vodnjanu je počelo - vatreno kako i tradicija nalaže. U četvrtak je održana prva manifestacija programa Vodnjanskog ljeta, uz uvijek atraktivne Vatre svetog Ivana i uz dobru glazbu - štalu legendarnih Gustafa. Sve to privuklo je na Narodni trg iznimno puno publike željne dobre zabave i atmosfere.

Krijes je na Placi, u pratnji gradonačelnika Edija Pastrovicchija, zapalio župnik mons. Marijan Jelenić. Okupljenima na trgu otkrio je zašto se i od kada pale vatre u slavu svetog Ivana, te zadobio veliki aplauz okupljenih. U Vodnjanu je ta kršćanska tradicija obogaćenja i preskakanjem plamena u izvođenju mladića iz vodnjanskih kontrada kao oblik nadmetanja - tko će skočiti bolje i atraktivnije te tko će skočiti kroz veći plamen. Tako su se i u četvrtak navečer vodnjanski mladići dokazivali akrobatskim i hrabrim skokovima, a nikad kao prije u tome su im se pridružile i brojne hrabre djevojke.

Tijekom cijele večeri publiku željnu pjesme i plesa te druženja do kasno u noć na trgu su zabavljali legendarni Gustafi.

- U Vodnjanu smo počeli, u Vodnjan se vraćamo!, rekao je Edi Maružin i štala je mogla početi uz pjesme "Brkica" i "Žminjka", "Kadi su ta vrata", "Ja nisan stija mala", "Katarina", Vrhi Ćićarije", "Kega si sanjala". "Hiti se na mene", "Jesen" i mnoge druge. Još jednom su se uvijek dragi i mnogobrojni Gustafi pokazali kao odlični glazbenici i zabavljači, majstori za podizanje atmosfere.

Ako se po prvoj fešti ljeto poznaje, onda će nam ovo nakon dvije godine epidemije biti izuzetno toplo i veselo.

Grad Vodnjan je s partnerima pripremio bogat i raznovrstan program Vodnjanskog ljeta, za sve gušte i na sve strane. Već idući na redu je nastup Franka Krajcara & Indivije u petak od 21 sat.

U subotu se na Narodnom trgu od 21 sat održava 7. Bošnjačka noć, a na plaži Martulina u Peroju u popodnevnim satima kreće tradicionalni Martulina cup u odbojci na pijesku.

U nedjelju na vodnjanskoj Placi u 20.30 počinje 17. Plesna revija Istarske županije Društva Naša djeca Vodnjan.

Program Vodnjanskog ljeta može se vidjeti i na facebook stranici Vodnjan: Grad priča i webu www.vodnjan.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum