Predstavio se performer i umjetnik Pino Ivančić

U DVORIŠTU PULSKOG CYBER CAFFEA Jedinstvena promocija zbirke "KR/i/V i POPEL"

| Autor: Mladen RADIĆ
Pino Ivančić, performans

Pino Ivančić, performans


Performer i umjetnik Josip Pino Ivančić alias i. j. piNO održao je jučer promociju svog novog rada, jedinstvenog primjerka zbirke "KR/i/V i POPEL" u dvorištu Cyber caffea, a njegovom pozivu odazvala se svega jedna osoba, ne računajući novinara.

Taj ručno složeni i spojeni primjerak vezan je za izložbu u zagrebačkoj galeriji Karas prije dva mjeseca, a koja je vezana za 20 godina od Ivančićevog, kako kaže, "tzv. klanja purana" u Pazinu (vezano za tadašnju priču o preseljenju Uljanika) i teksta koji je u Glasu Istre tada napisao Davor Šišović i zadnjeg teksta koji je vezan za Uljanik, a koji je napisao Zoran Angeleski. Ta izložba nazvana "H.Ister.i.ja TouR mitt h' man preselitev 2000 – 2020" bila je kronologija Ivančićevih intervencija vezanih za Uljanik, koja uključuje i neke tekstove iz Glasa Istre vezanih uz štrajk u Uljaniku.

Na kraju izložbe napravio je "grande cazz..u finale" - sve je skinuo sa zida i spalio. Nakon toga odlučio se napraviti zbirku tih tzv. "novela" i tu misli na spomenute tekstove, te od tog pepela napraviti tzv. "knjigu" od koje je napravio malu kutiju, poput sarkofaga u kojem je sadržaj spomenute izložbe, kompletnih 20 godina koji je sada pretvoren u pepeo.

- I to će vjerojatno jednom biti spaljeno jer nemam atelje iako sam od Grada tražio prostor za izložbu pa sam zaključio da je najbolje sve to spaliti, tako da će ostati memorija od toga što je bilo, kaže Ivančić. Tu su na kafićkom stolu bili njegov trliš iz Uljanika, prospekt zagrebačke izložbe i povrh toga spomenuti jedinstveni primjerak, svojevrsna kartonska urna s pepelom dijela njegovog stvaralaštva. Za sada je tu, može se i kupiti, ali kada mu opet "zakuha", kako kaže onda će on to spaliti, javno ili daleko od očiju javnosti, kako bude odlučio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater