BUSINESS CAFÉ UGOSTIO DAVORA JURKOTIĆA, DENISA GOLDINA I RAFAELU SLADONJU

Može li biznis biti (i) zabava


Program Business Café koji se održava u Shipyard Pubu sinoć je obilježio sedmi rođendan i za tu priliku u goste su došli riječki zabavljač i televizijski voditelj Davor Jurkotić, pulski DJ i glazbeni producent Denis Goldin te pulska poduzetnica Rafaela Sladonja. U sklopu ovog, 15. izdanja, Business Caféa s njima je razgovarala Kristina Rabar koja je postavljala i pitanja koja su stigla online, a tema je bila "Zabava kao biznis".

- Smatram da postoje duhoviti i neduhoviti ljudi. Danas svatko može dobiti scenarij i uz malo glumačkih sposobnosti to prezentirati da bude zanimljivo, kaže Davor Jurkotić koji smatra da je za njega reći da je komičar preteška riječ iako ga se takvim percipira zbog emisija kao što su "Bijele udovice" ili "U zdrav mozak" na Kanalu Ri. Po njemu, jedino Željko Pervan može biti u Hrvatskoj konstantno duhovit.

Jurkotiću je u karijeri najdraže razdoblje dok je s Mariom Lipovšekom radio "Bijele udovice", a kod emisije "U zdrav mozak" ističe da je problem što se nikad ne zna kako će onaj tko je na drugoj strani telefonske žice reagirati. Poznato je da u toj emisiji Jurkotić, pretvarajući se da je netko drugi, zove hrvatske političare i poznate ličnosti i tako ih zeza, a da oni toga često nisu svjesni.

Po njegovom mišljenju show business može funkcionirati ako u njemu ima puno novca, a s obzirom da ga u Hrvatskoj nema, show business je u ovoj zemlji lažni sjaj.

Denis Goldin, koji je inače radi kao DJ u Shipyardu, iza sebe ima mnogo singlova nastalih u suradnji s Robom Hazenom, a radio je remikseve za Ninu Badrić i Ivanu Kindl. Inače radi kao profesor u pulskoj glazbenoj školi, a vodi i svoju emisiju na radiju Rovinj FM.

- Tko nije prošao da mu na pozornici nije život ugrožen, nije prošao ništa, priča Goldin čije su pjesme postizale velike uspjehe na top listama, a nastupao je i najprestižnijim festivalima. U zadnje vrijeme cilj mu je da napravi pjesmu koja bi se vrtjela nekoliko mjeseci na radio postajama, a što bi neki posprdno nazvali "komercijalom" iako to za Goldina ima drukčije značenje. "Bitno mi je da pjesma živi", napominje on.

Kaže i da onog tko radi iz čistog profita i želi uspjeti preko noći čeka veliko razočarenje.

- Raditi kao DJ znači imati čelične živce. Nemojte ovaj posao ići raditi za piće i nula kuna, poručio je Goldin onima koji bi htjeli biti DJ-i.

Rafaela Sladonja vlasnica je pulskog Petarda shopa koja je u poduzetničke vode krenula 2002. sa svojim partnerom, a danas imaju prodajna mjesta po cijeloj Istri. (M. RADIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini