TV-EMISIJA

Od nedjelje ponovno na malim ekranima: VRAĆA SE "ĐIR" S DAVOROM JURKOTIĆEM

| Autor: Lara BAGAR
Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje i saborski zastupnik

Emil Daus, načelnik Općine Cerovlje i saborski zastupnik


Mi ne ugošćujemo nacionalne političare i epidemiologe kojih su pune televizije, nego lokalne čelnike koji najviše mogu učiniti za svoje građane, a nema ih nigdje, barem što se tiče televizije i video-medija. Građani vole čuti riječi svog načelnika ili gradonačelnika. I da, govorit ćemo samo i isključivo o temama koje zanimaju građane, o temama koje se tiču njihovih života

Od nedjelje kreće nova, četvrta sezona popularne emisije "Đir s Davorom Jurkotićem" koja će se sve do sredine lipnja svakodnevno emitirati u programu Kanala Ri i TV Nove Pula.

U emisiji će gostovali načelnici, gradonačelnici i župani za područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.

- Davore, ove će sezone emisija izgledati potpuno drugačije nego do sada.

- Plan nam je bio s novom sezonom krenuti već početkom travnja, već smo imali i dogovorena snimanja i termine emitiranja na televiziji, ali dogodilo se ono na što nitko od nas nije mogao računati, epidemija koronavirusa. Sve je stalo, pa i mi. Slušali smo upute epidemiologa i ostali doma. Ali onda smo shvatili da smo mi novinari i ne možemo si dopustiti "luksuz" ostajanja doma, nego moramo raditi i došli do zaključka da ćemo ove godine raditi drugačiji "Đir", prilagođen situaciji. Emisije ćemo ove sezone snimati u uredima načelnika, gradonačelnika i župana i od toga napraviti potpuno drugačiji format.

- Kako će izgledati nove emisije?

- Prvo moram reći da smo se tehnički jako opremili i da ćemo emisije raditi s pravom studijskom rasvjetom, tri kamere i pokretnom režijom. Sve će izgledati kao da se snima u studiju. Emisije će trajati 45 minuta, a razgovarat ćemo o svim aktualnim temama. Od epidemije koronavirusa, preko toga kako se općina ili grad nosio s svime što ova posebna situacija nosi, koje su mjere pripremili za građane i poduzetnike, što to znači za sadašnje i buduće projekte. Govorit ćemo i o promjeni ustroja jedinica lokalne samouprave o kojem se zadnje vrijeme sve više priča, ali i o turizmu, gastronomiji i time što naši domaći turisti mogu posjetiti u određenoj općini ili gradu.

- Zašto je "Đir" drugačiji od ostalih takvih emisija?

- Upravo zato jer mi ne ugošćujemo nacionalne političare i epidemiologe kojih su pune televizije, nego lokalne čelnike koji najviše mogu učiniti za svoje građane, a nema ih nigdje, barem što se tiče televizije i video-medija. Građani vole čuti riječi svog načelnika ili gradonačelnika. I da, govorit ćemo samo i isključivo o temama koje zanimaju građane, o temama koje se tiču njihovih života.

- Gdje će se ove sezone "Đir" sve snimati?

- Lakše bi možda bilo pitati gdje neće (smijeh). Radit ćemo emisije s velikom većinom svih načelnika, gradonačelnika i župana s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. Imat ćemo ukupno 44 epizode, s tim da moram naglasiti da neke još uvijek dogovaramo tako da nemamo krajnji broj epizoda.

- Postali ste prava institucija. Počeli ste sa malim brojem epizoda?

- Da, prva godina je bila teška zato jer se radilo o novom formatu kojeg čelnici jedinica lokalne samouprave nisu poznavali. Bilo ih je teško nagovoriti na snimanje. Neki su možda mislili kako će "ovaj tip" koji radi samo zafrkanciju u emisiji "U zdrav mozak" raditi ozbiljne emisije, ali uspjeli smo. Danas smo stvarno institucija i "Đir" je postao presjek svega onoga što je neka općina, grad ili županija napravila u posljednjoj godini, ali i svega onoga što se planira raditi. Vjerujem da ćemo već sljedeće godine moći raditi normalan "Đir" i da se nećemo morati prilagođavati ovim kriznim trenucima.

- Na ruku vam ide i to što su ljudi uglavnom doma pa će i gledanost biti visoka?

- Da, da, da, ove godine očekujemo stvarno visoku gledanost. Ljude ta tematika zanima, a mi postajemo pravo javno glasilo s temama koje ih zanimaju. Ali mi s gledanošću niti inače nemamo problema. Prošla je sezona samo na Facebooku bila pogledana više od dva milijuna puta što morate priznati da je veliki uspjeh, ako gledate da se radi o javnim temama. Imamo i dobru suradnju s naše dvije partnerske televizije, Kanalom Ri i TV Novom Pula na čemu im zahvaljujem. Posebno tu moram istaknuti Denisa Mikolića s TV Nove te Ivana Jerčinovića i Igora Rivettija s Kanala Ri koji vjeruju u nas i s njima imamo pravi partnerski odnos. Zahvaljujem se i ljudima koji su uvijek u pozadini, a jako su važni, Danieli Perušić s Kanala Ri i Igoru Fabrisu s TV Nove.

- Imam dojam da jako volite raditi "Đir". Veseli vas snimanje…

- Da, jako. Snimanje "Đira" me jako veseli, radim to baš sa srcem. Upoznali smo mnoge ljude, većina načelnika i gradonačelnika postali su mi prijatelji i sada je to već i nekakva vrsta druženja. Nije samo posao. Morate znati da mi na terenu provedemo gotovo dva mjeseca. Svaki dan snimamo. Prođemo sve tri županije uzduž i poprijeko, napravimo na tisuće kilometara. Lijep je to period i jako me veseli da to radimo.

- Ovaj intervju radimo telefonski. Gdje se sada nalazite?

- Sada smo upravo u Gračišću u Istri, prije smo bili u Lupoglavu. Jučer u Novom Vinodolskom i Vinodolskoj općini, a sutra na Malom Lošinju. Zabavno je, lijepo. Uživam.

- Kada kreće emitiranje emisije?

- Krećemo u nedjelju na TV Nova Pula, a u ponedjeljak na Kanalu Ri. Emitirat ćemo svaki dan od ponedjeljka do nedjelje, a tjedno ćemo prikazati čak sedam epizoda emisije. Prve dvije epizode u nedjelju su iz Grada Labina i Općine Cerovlje, a već u ponedjeljak prikazujemo emisiju iz Vrbovskog. Računamo da bi do sredine lipnja emitirali sve epizode.

- Uz televiziju emisiju ćemo moći pratiti i na internetu?

- Da, istoga dana kada se emisija bude emitirala na televiziji, internet će imati svojevrsnu pretpremijeru pa ćemo tako sve epizode u cijelosti objavljivati na Facebooku, Instagramu i Youtube. To su nam važni kanali emitiranja jer gotovo polovica naših gledatelja emisiju prati upravo putem interneta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater