KAMENI DIVOVI KAO SAVRŠENA KULISA

Massimov koncert u jedinstvenom ambijentu kod tri kažuna nedaleko Svete Foške  


Unikatna ideja Grada Vodnjana da postavi novu pozornicu na otvorenom na jednom sasvim neobičnom mjestu pokazala se kao pun pogodak. Prostrana livada na lokaciji ispred tri kažuna nedaleko od Svete Foške kod Batvača, okružena maslinama i drugim mediteranskim biljem, u petak navečer ugostila je više stotina posjetitelja na prvom koncertu koji se ikad ovdje održao.

Ispred tri "kamena diva", koji su za ovu priliku bili osvijetljeni raznobojnim svjetlima i izazivali neodoljivu želju za fotografiranjem ispred njih, nastupio je glazbeni div hrvatske estrade Massimo Savić sa svojim pratećim bendom. Stupivši na pozornicu nešto iza 22 sata, Massimo se ogledao oko sebe i kao da nije mogao naći riječi da izrazi svoje misli.

- Pogledajte vi gdje se mi nalazimo, u kakvom prekrasnom ambijentu. Ovoga ima samo u Istri. Jako je lijepa naša Istra. Hvala Gradu Vodnjanu što nam je ovo omogućio, kratko je i ponizno poručio, a onda se prepustio glazbenom zanosu i narednih dva sata neumorno, zajedno s publikom, pod zvjezdanim nebom pjevao svoje stare i nove hitove.

Cijelom magičnom atmosferom i lokacijom bile su oduševljene i fantastične djevojke iz Opatije, akustični duo The Blondes, kojeg čine Emanuela Lazarić Ella i Kristina Radovčić Kiki. One su bile zadužene za zagrijavanje publike od 21 sat i to su vrsno odradile kolopletom poznatih svjetskih i domaćih hitova, uz ponešto autorskih pjesama.

Tri velika kažuna u Batvačima obnovljena su u sklopu jedne od prošlogodišnjih akcija za spas suhozidne ruralne gradnje "Moj kažun - La mia casita", a sada su poslužili kao savršena kulisa za glazbenu poslasticu kojom je proslavljen završetak ovogodišnje, 12. po redu akcije obnove i gradnje kažuna i suhozida. Do mjesta održavanja koncerta valjalo je doći pješke, jer su samo prvi sretnici koji su malo uranili uspjeli parkirati svoje automobile barem na livadi ispred crkvice Sv. Foške, dok su svi ostali morali ostaviti automobile uz cestu u samom selu i bijelim putem pješačiti 15-ak minuta do Tri kažuna. No, to nikome nije smetalo. Zbog velikog broja posjetitelja, nitko na tom putu nije bio "sam u mraku", a i dio puta bio je osvijetljen malim lampicama postavljenim na krošnje stabala.

Cjelokupna atmosfera mnoge je zadivila te su izrazili nadu da će Grad Vodnjan i ubuduće organizirati ovakve lijepe manifestacije na ovom mjestu. (P. SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater