TORBICE - BOLKICE

HEKLANJE VLASTITIH SNOVA: Puljanka Ivana Bolković lansirala novu kolekciju ručno izrađenih torbica

| Autor: Lara BAGAR


Baš kao i svaka žena, koja da bi se osjećala ispunjeno i jako, mora raditi na sebi i svojim ograničenjima, širiti horizonte i vjerovati da se sve u osnovi može, tako je i s mojim torbama. One imaju život koji se neprestano mijenja i napreduje, veli Ivana

Ivana Bolković priredila je ili bolje rečeno ručno isheklala bogatu novu kolekciju svojih sve popularnijih Bolkica za kraj 2021, ali i za početak nove 2022. godine. Crvenom bojom, ujedno i bojom ljubavi i strasti Ivana je razigrala sivilo zimske monotonije, ali i pandemijskih vremena, no istovremeno je pogodila i trenutak blagovanja. Priču je dodatno fotografski uobličila Anusckha na lokacijama Raklja čiji je divlji i grubi okoliš kao protuteža dodatno istaknuo mekoću, eleganciju torbica u koje su utrošeni sati ručnoga rada, dok ih je Loris Zupanc ovjekovječio u predivnom božićnom modnom editorialu.

- Ovu zimu koristim boje. Istaknula bih crvenu koju doživljavam kao jaku i neustrašivu, ali tu je cijela paleta. Nisam se ograničavala, a vidim da se to svidjelo i ženama koje me "nose" i prate. Naime, oblici, boje i priča koju nosi nova kolekcija ne ostavlja ravnodušnom ni jednu ženu. Ni onu koja voli klasiku i eleganciju ni onu kojoj u duši odzvanja rock, veli autorica Bolkica.

- Torbama sam za ovu zimu mijenjala dimenzije, boje, način heklanja. Dodavala do sada nezamislive detalje. Ima tu i klasike i rocka. I balada i metal zvuka. Sve zato jer ženama kojima se obraćam želim poručiti da je promjena ono sto nas čini snažnijima. Da se ne bojimo ići ili učiniti ono sto nas straši, već da hrabro pokažemo što smo i što nosimo iznutra. Pri tom, uvijek će biti mjesta za nove detalje, veli dizajnerica i naglašava da su detalji upravi novost kolekcije koju je upotpunila - naušnicama, vezicama za naočale ukrašenim perlama i kapama. U tome su se, primjećuje autorica, pronašle i brojne zaljubljenice u torbe, iz vrlo jednostavnog razloga - jer se ne moraju ograničavati.

- Nudim im proizvod koji kontinuirano usavršavam. Dodajem detalje i smišljam kako uvijek biti praktičniji i bolji, kaže nam Ivana. Bas kao i svaka žena, dodaje, koja da bi se osjećala ispunjeno i jako, mora raditi na sebi i svojim ograničenjima, širiti horizonte i vjerovati da se sve u osnovi može, tako je i s mojim torbama. One imaju život koji se neprestano mijenja i napreduje, veli Ivana. A za nadahnuće dovoljan je - trenutak. "Najčešće su glazba i ljudi koje susrećem aktivatori moje kreativnosti. Razgovor. Susret. Dobra pjesma, otkriva autorica Bolkica. "No, vrijeme u kojem živimo donijelo nam je i neke manje lijepe osjećaje. Teže. Ipak, ovo otuđenje dalo nam je priliku da se posvetimo najbitnijem - sebi. Kad govorim o sebi onda mislim da je baš stvaralaštvo ono što ja jesam. Najvažnije je ipak da nas vežu one prave istinske vrijednosti dok s onim sto nudimo izvana možemo eksperimentirati. Time se vodim. Bolkica je moja snaga za ono sto nosim iznutra, ali i odraz svih promjena, pa doista nema toga sto ne želim isheklati, zaključuje Ivana.

Ivaninu strast i pristup prepoznale su i brojne klijentice, pa joj više nije ni neobično da su to redom žene iz najljepših europskih i svjetskih metropola. Emily in Paris? Ne, Bolkica in Paris.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater