IVANA TOMIĆ

Pulska dizajnerica ima novu kolekciju za jesen/zimu 2018/19. SAMSARA Vječno vraćanje u stilove sa stilom


Kolekcija koja bojom i teksturom priziva jesen s daškom prošlosti još je jedno ugodno estetsko iznenađenje i najnovija kolekcija pulske dizajnerice Ivane Tomić za jesen/zimu 2018/19. Ivana je modni brainstormer koji u svojim kolekcijama što formom što strukturom stalno istražuje nove pravce i pomiče vlastite dizajnerske mogućnosti. Pod nazivom "Samsara" što u hinduizmu i budizmu označava "vječno vraćanje" ili vječnu patnju kroz koju prolazi pojedinac kroz niz uzastopnih života u fizičkom ljudskom tijelu, Ivana je pokazala dizajnersku zrelost koja je vjerojatno rezultat "kreativnih patnji" kroz koje je vjerojatno i sama prolazila u svojim dizajnerskim osobnim previranjima u traženju vlastitog dizajnerskog izričaja što je, uostalom, i put svakog stvaralačkog rada.

Ideja o cikličnosti

I sama dizajnerica kaže da inspiraciju crpi iz ideje o cikličnosti života i reinvencijom sebe kroz kreiranje svojih vlastitih "unutarnjih" svjetova. Stoga se i koncept kolekcije bazira na istraživanju i reinterpretaciji vlastite stare odjeće poput karirane suknje, baggy pulovera i francuske beretke iz 80-ih. A kako se posljednjih godina novi trendovi baziraju, više-manje, na reinterpretaciji i recikliranju starih, tako se nova kolekcija oslanja na 80-te godine i objedinjuje 24 različita stila u suknjama, hlačama, puloverima, haljinama, ponču, kardiganu, balonerima, jaknama i kaputima. Predimenzionirani rukavi, asimetrični krojevi te igra s proporcijama daje kolekciji svježinu i zaigranost koja naprosto mami da je odjenete. Cjelokupna atmosfera je mješavina modernog i retro stila, postignuta uglavnom kroz nove načine krojenja, jesenske palete boja i materijala poput pamuka, svile i vune u zemljanim tonovima. Tkanine u vintage stilu poput senf žutog samta i karirane vune ukazuju na neka prošla vremena, djetinjstvo i bezbrižnost. A bolja lokacija za ovakvu stilsku priču nije mogla biti od pulskog muzeja MeMo gdje su se njezini modeli savršeno uklopili u prikaz svakodnevnice od 50-ih do kasnih 80-ih. Dakle, posveta 80-ima kao osnovni lajtmotiv - što modela, što interijera.

"Atomic Ivana!"

Ovu zaokruženi estetiziranu priču koju su pohvalile i inozemne publikacije i prestižne web stranice poput Not Just a Label postignute su uz pomoć lokalnih snaga. Modeli su Gabriela i Monika iz Tijara modelsa, šminku je osmislila Sabrina Lučev, Frizure Pierre Kliman, dok je za styling i foto asistent bila je Branka Popov Ostojić. S dugogodišnjim iskustvom u projektiranju, Ivana je također režirala, producirala, stilizirala, te i na kraju fotografirala većinu njezinih zbirki što je čini iznimno posebnom u svijetu mode. Multipratic ili kao što je i sama za sebe govorila "Atomic Ivana"! (Lara BAGAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum