ISTRAŽNI ZATVOR

Podignuta optužnica protiv razbojnika koji je starijim Puljankama otimao torbice


Općinsko državno odvjetništvo u Puli je na pulskom Općinskom sudu sredinom veljače podiglo optužnicu protiv 36-godišnjaka koji je u prosincu prošle i siječnju ove godine napadao i okradao žene starije dobi u Puli. Tereti ga se za počinjenje dva kaznena djela razbojništva, dva kaznena djela razbojništva u stjecaju s kaznenim djelom teške tjelesne ozljede i jedno kazneno djelo teške krađe.

Optužnicom ga se tereti da je 26. prosinca 2018. oko 10.30 sati, u cilju da silom dođe do tuđih vrijednih stvari, u Ulici Rižanske skupštine u Puli, zamijetio Puljanku 88-godišnju Puljanku i iskoristio njenu nepažnju, nemoć i starosnu dob te joj prišao s leđa i rukama ju odgurnuo uslijed čega je zadobila tjelesne ozljede. Dok je žena nepomično ležala 36-godišnjak joj je iz torbe uzeo novčanik. Nadalje tereti ga se da je 31. prosinca 2018. između 14.30 i 14.45 sati, ispred stambene zgrade u Stankovićevoj ulici u Puli prišao 80-godišnjakinji iz Pule koja se kretala dvorištem te je, u trenu kada je došla ispred ulaza u zgradu, iskoristio njezinu nepažnju, nemoć i starosnu dob i istrgnuo joj novčanik iz ruke.

Na teret mu se stavlja i da je 2. siječnja oko 8 sati, na parkiralištu Cankareve ulice u Puli, prišao s leđa 84-godišnjakinji koja se kretala uz pomoć štake. Iskoristivši njezinu nemoć i starosnu dob napao ju je i uzeo torbicu, a žena je pritom zadobila teže ozljede. Optužnicom se 36-godišnjaku stavlja na teret i da je 3. siječnja u 11.50 sati, ispred zgrade u Vitezićevoj ulici u Puli ušao za 79-godišnjakinjom u predvorje zgrade i iskoristio njenu nepažnju, nemoć i starosnu dob te ju, u cilju da ju teško tjelesno ozljedi, rukama udario u predjelu glave i iz ruke joj otrgnuo torbicu. Žena je pritom pala na tlo i zadobila teške tjelesne ozljede. Slijedeća točka optužnice tereti 36-godišnjaka da je 13. siječnja oko 13 sati, ispred zgrade u Kovačićevoj ulici u Puli prišao s leđa 57-godišnjakinji dok je vadila stvari iz prtljažnika automobila, te kao i u prethodnim slučajevima, iskoristio njezinu nepažnju, nemoć i starosnu dob, te joj nanio tjelesne ozljede da bi joj ukrao torbicu s desnog ramena.

Na prijedlog državnog odvjetništva 36-godišnjaku je Općinski sud u Puli produljio istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi ponovno mogao počiniti kazneno djelo. (M. KOŠTA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum