"Na ulicama i trgovima 2020."

Gradski orkestri, folkloraši, pjesnici i mažoretkinje uljepšali ovo korona-ljeto u Puli

| Autor: D. P.

Manifestacija "Na ulicama i trgovima", iza koje je 34-godišnja tradicija, ovog je ljeta od sredine srpnja do 8. rujna građanima i gostima Pule darivala deset programa. Malo u odnosu na nekadašnjih 30-ak, ali jako puno za doba korone koja je zaustavila brojne druge tradicionalne ljetne manifestacije, kulturne i umjetničke događaje, a posebno masovne fešte.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, na Forumu i Portarati te u Ulici Sergijevaca promenadne koncerte izveli su OKUD "Istra", Puhački orkestar grada Pule i Big Band, a nastupio je i Evergrin kvartet E4 te folkloraši iz KUD-a "Uljanik" s gostima. Održan je i 16. susret mažoretkinja, dok su tri večeri bile posvećene predstavljanju tradicijske baštine uz svirače istarskih narodnih instrumenata, istarske dijalektalne pjesnike te tamburaški orkestar, plesače i svirače KUD-a "Uljanik".

SAKUD-u Pula u organizaciji su ove godine pomogli svi sudionici, od Puhačkog orkestra grada i KUD-ova do Pulskih mažoretkinja, uz pokroviteljstvo Grada i gradskog TZ-a.

- Prijašnjih se godina u sklopu manifestacije od sredine lipnja do kraja kolovoza održavalo do 30 programa, a ove je godine broj programa bio smanjen zbog pandemije koronavirusa te značajno smanjenih financijskih sredstava za realizaciju manifestacije. Programi su bili namijenjeni svim uzrastima te su pridonijeli obogaćivanju ljetne ponude i stvaranju ugodne ljetne atmosfere u gradu, a pratili su ih domaći posjetitelji i turisti, kaže tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Pujas.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini