U kotaču

Fotografije iz budućnosti Marka Krnjajića i Alekseja Orela


Otvorenje zajedničke izložbe fotografija Marka Krnjajića i Alekseja Orela pod punim nazivom "Fotografije iz budućnosti 22.02.2022." održat će se u Dnevnom boravku Rojca u subotu u 21 sat. Dva pulska fotografa predstavljaju se fotografijama koje su nastale prije točno godinu dana. Izložba propituje pojam masovnog turizma i posebno utjecaj na okoliš i život lokalne zajednice.

Kako kažu autori, datum otvorenja nije slučajno odabran jer prezentira binarni zapis gdje se broj 1 zamjenjuje brojem 2. Svakom prostoru i životu je potrebna binarna dinamika – odmor(0)/rad(1), san(0)/budnost(1), zatvoreno(0)/otvoreno(1), pustoš(0)/gužva(1), noć(0)/dan(1)...

"U sadašnjem modelu kako prostor tako i ljudi se prebacuju na našu hipotetiziranu binarno-ljetnu dvojku koja u smislu rada tranzistora isti prebacuje s 0, izvansezonskog stanja mirovanja, na 2 koja je snagom i intenzitetom struje prejaka te preopterećuje isti. Gameri bi to možda zvali overclockingom pa se postavlja pitanje koliko u takvom režimu rada tranzistori uopće mogu izdržati prije nego što pregore.

Nudi li nam ovaj model mogućnost za klasičnu binarnu jedinicu koja bi mogla značiti 'život po mjeri čovjeka i prostor po mjeri života'?", pitaju se autori. Izložba se može pogledati do 5. ožujka.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater