SINOĆ U VODNJANU

FOTO/ Evo kako je bilo na bumbarskoj tomboli u povodu San Lorenza

| Autor: Glas Istre


Sinoć je bilo veselo u Vodnjanu gdje je održana još jedna fešta Svetog Lovre - San Lorneza u povodu Dana Grada. Vodnjanci i njihovi gosti mogli su guštirati i u polenti bumbari. Sve je potrajalo do kasno u noć. Objavljujemo fotografija sa Facebok stranice Grada Vodnjana.

Prodano je čak 688 listića, a prihod od prodaje u iznosu od 13.760,00 kuna namijenjen je humanitarnoj akciji "Kod kuće je najljepše" kojom Grad Vodnjan prikuplja financijska sredstva za obnovu kuće obitelji Belas izgorjele u požaru. Glavni zgoditak, tombola, iznosio je 3.000 kuna, kvaterna 1.000 kuna, a činkvina od 2.000 kuna podijelile su dvije dobitnice. Utješna tombolina iznosila je 500 kuna.

Program su vodili legendarni Šajeta i Manula Geissa, dok je brojeve s njima izvlačila Dora Špehar.

Placa u Vodnjanu bila je prepuna Vodnjanaca i njihovih gostiju i prijatelja, svih generacija. Za stolovima se tražilo mjesto više, kafići su bili prepuni. Za gastronomsku ponudu pobrinuo se Agroturist, čiji su članovi pripremili sve za tradicionalnu gastro-manifestaciju Polenta bumbara. Palenta se jela s tripama, brodetom i junećim šugom.

Za odličnu glazbu pobrinuo se Dellboys Band iz Lovrana, a odličnim izborom pjesama rasplesao je publiku i prodrmao placu do kasno u noć. Fešta na dan svetog Lovre tek je zagrijavanje za najveću vodnjansku zabavu i vrhunac programa Vodnjanskog ljeta, glasovitu Bumbarsku feštu, koja se u subotu održava 54. put. S obzirom na sinoćnju zabavu, jasno je da Vodnjanci u subotu, 13. kolovoza, očekuju goste s puno dobre zabave i glazbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater