POD SVJETLIMA REFLEKTORA

FOTO / FORUM KAO S REKLAME Štandovi s cvijećem i antikvitetima, trokolice, zastave na okolnim zgradama… SNIMANJE REKLAME ZA COCA-COLU trgu udahnulo kozmopolitski šarm

| Autor: Lara BAGAR


Ajme, baš bih nešto kupila, komentirala je jedna Puljanka dok se približavala štandu s antiknim porculanskim posuđem. Riječ je o dijelu scenografije, odnosno dekoraciji štanda, jednog od mnogobrojnih na Forumu

Kada netko kaže da izgleda kao s reklame Coca-Cole, znači da je nešto savršeno. Eto, tako danas izgleda pulski Forum - kao s reklame. Štandovi s cvijećem i antikvitetima, trokolice, zastave svih zemalja na okolnim zgradama. Kozmopolitski šarm srednjoeuropskog grada.

- Ajme, baš bih nešto kupila, komentirala je jedna Puljanka dok se približavala štandu s antiknim porculanskim posuđem. Riječ je o dijelu scenografije, odnosno dekoraciji štanda, jednog od mnogobrojnih na Forumu.

- E, Pula je nekada bila grad, imala života. Sada tako izgleda samo kada se snima reklama za Coca-Colu. Tužno!, kaže jedan Puljanin. "Ma, kakvi tužno, baš je super, neka tako ostane", nadovezuje se druga građanka u prolazu.

Pale se reflektori na balkonu, razvlače se kablovi. Dakle, sve je spremno za snimanje reklamnog spota Coca-Cole, što će od danas do četvrtka oživjeti Forum, a emitirat će se za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva koje počinje za nekoliko mjeseci.

Najveći dio snimanja odvijat će se na Forumu, ali će snimati i u Kandlerovoj ulici te na usponima Konzula Istranina i Raspaganovom. Pristup Forumu je ograničen i svi ugostiteljski objekti zatvoreni su od danas do četvrtka. Zauzeta su i parkirališta u Flaciusovoj ulici, od kućnog broja 4 do 12, te na Staroj tržnici koja su rezervirana za produkcijska i tehnička vozila. Iz produkcije Bas production naglašavaju da stanari mogu obavljati svoje redovne poslove i prilaziti svojim ulazima i stanovima. Mole sve stanare i građane za razumijevanje i pomoć "da još jednom grad Pulu svijetu prikažemo kao atraktivnu filmsku destinaciju".

I stvarno, filmska Pula izgleda zanosno. A da ostanemo u tom filmu?


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini