INK: PREMIJERA OBNOVLJENE PREDSTAVE "13" ANDREE GOTOVINA

Plesna predstava inspirirana filmom "Oceanovih 11, 12 i 13"


Premijera obnovljene verzije predstave "13" autorice i koreografkinje Andree Gotovina u suradnji s izvođačima, bit će upriličena u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u petak, 9. ožujka.

Izvođači predstave su polaznici radionice Scenski pokret Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta: Lucija Brkić, Michelle Salome Kursar, Jana Foček, Luanna Počerek, Iva Kovač, Sarah Klešin, Matija Milošev, Melissa Malešević, Mei Ven, Zoja Poropat, Mirjana Andrić, Jan Franjul, Karla Medakov, Nikolina Leverić, Gaia Komšo, Nikolina Tomić, Gaia Radić, Donata Butković, Fran Vozila i David Rovis.

Kostimografkinja je Desanka Janković (fundus INK), oblikovatelj rasvjete Dario Družeta, a oblikovatelj tona Miodrag Flego, dok je inspicijent Manuel Kaučić.

"13" je plesna predstava, inspirirana filmom "Oceanovih 11, 12 i 13". Dinamičnim i ritmiziranim oblikom, jednostavnim scenskim rješenjima, kretnjama i radnjama prolazi kroz radnju filma na apstraktan način.

Kao glavni oblik komunikacije odabrana je igra hodanja. Hladno, pravokutno, oštro kretanje koristi se kao simbol organiziranosti i preciznosti te jednostavno čini kompliciranim.

Svaki je izvođač dio cjeline, karika bez koje se ne može, kao i svaki pokret koji ima svoj točan broj i mjesto. Na taj način izvođači se cijelo vrijeme igraju kompozicijom tijela u prostoru i prostor čine bogatim i dinamičnim.

Podsjetimo ukratko i na sadržaj filma. Nekoliko sati nakon što je pušten iz zatvora, Danny Ocean počinje birati uvježbanu ekipu pljačkaša koji će opljačkati centralni trezor koji dijele tri velika kasina u Las Vegasu. Cijelu operaciju financira bogati bivši vlasnik kasina. Brižljivo isplanirana pljačka uključuje nekoliko povezanih odvraćanja pozornosti i prijevara. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini