ZAGREB

Novi nastavak najpopularnijeg dječjeg serijala Sanja Pilić o Maši

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik Mozaik knjiga objavio je novu knjigu književnice Sanje Pilić "Maša i izlet", devetnaestu priču cijenjene domaće autorice dječje proze iz serijala o djevojčici Maši namijenjenog mališanima koji tek uče čitati.

U svojim pričama, Sanja Pilić uvijek se trudi otvoriti temu koja je djeci zanimljiva i pristupačna, shvaćajući važnost čitanja, ističu iz Mozaika knjiga. Do sada je objavila 35 knjiga za djecu i odrasle i 30 slikovnica. Djela ove autorice kritičari okrunjuju brojnim nagradama, a publika joj ostaje vjerna desetljećima, zbog čega je već nekoliko godina najposuđivanija domaća autorica.

Posebno joj zadovoljstvo donosi pisanje o djeci i za djecu, a to dokazuje serijal priča o Maši koje svake godine marljivo piše.

U devetnaestom nastavku toga serijala, pod nazivom "Maša i izlet", djevojčica Maša upušta se u pravu avanturu. Maša jako voli prirodu, a još više voli ići na izlete. Ali ona zna i da izleti nisu samo sendviči, sokovi i uzbudljiva vožnja. Mašu na izletima najviše uzbuđuje otkrivanje novih i nepoznatih mjesta i povijesnih spomenika čija je prošlost često uzbudljivija i od samog izleta.

Prednosti redovitog čitanja otvaraju djeci put za budućnost, napominju iz Mozaika knjiga. Djeca počinju čitati s razumijevanjem, čitaju zato što to vole, žele i znaju, te postaju sigurniji u sebe. Jedan od razloga zašto djeca zavole čitanje je i Maša, smatraju, jer priče o Maši pisane su većim slovima i upotpunjene lijepim, životnim i velikim ilustracijama Nike Baruna, pa su idealne za mališane koji uče čitati i djecu u nižim razredima osnovne škole.

"Djeca će se u Mašinim zgodama zasigurno prepoznati i uživat će u njezinim neobičnim zgodama koje su zapravo priče iz njihove vlastite svakodnevice", poručuju iz Mozaika knjiga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater