ZAGREB

Objavljen novi strip-roman o omiljenom junaku Čovpasu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nova knjiga autora svjetskog hita "Kapetana Gaćeše" Dava Pilkeya, "Čovpas i Micko Kid", objavljena je na hrvatskom u izdanju nakladnika Mozaik knjiga.

Dav Pilkey neizostavni je dio svakog odrastanja. Pilkeyju je u ranoj životnoj dobi dijagnosticirana disleksija i poremećaj pažnje i koncentracije, zbog čega je često nailazio na nerazumijevanje u školi. Bijeg od problema nalazio je u svojim crtežima, zbog čega je već u drugom razredu osnovne škole nastao prvi nastavak planetarno popularnog serijala o Kapetanu Gaćeši.

Učiteljica ga je tada poderala i rekla mu da ne može ostatak života provesti crtajući blesave stripove. Srećom, Dav je nije ozbiljno shvatio jer je samo serijal o Kapetanu Gaćeši prodan u nevjerojatnih 80 milijuna primjeraka i preveden na više od 28 jezika. Za Kapetana Gaćešu Pilkey je dobio nagradu Disney Adventures Kids’ Choice Awards.

Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o "Kapetanu Gaćeši", "Čovpas" je novi serijal kojim je Dav Pilkey ponovno zaludio cijeli svijet. Priče o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 21 svjetskog jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 13 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala, ističu iz Mozaika knjiga.

Četvrti nastavak hit-serije strip-romana o omiljenom junaku Čovpasu najavljen je kao urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije otkriti da li je Čovpas je pronašao savršenog pomoćnika. Novi nastavak strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu klincima će kroz neodoljive ilustracije pokazati da samo psoglavi policajac može spasiti dan kada se u mračno doba na ulicama pojavljuju zlikovci.

Novi naslov "Čovpas i Micko Kid" nije samo priča o dobru i zlu, nego i nezaboravna priča o pravim junacima, poručuju iz Mozaika knjiga.

Kolorist ovog serijala Jose Garibaldi odrastao je u južnom dijelu Chicaga. Kao klinac, bio je sanjar i često je crtao, a sada mu je i jedno i drugo postalo životnim zanimanjem. Jose je profesionalni ilustrator, slikar i crtač stripova, a radi za Dark Horse Comics, Disney, Nickelodeon, MAD Magazine i mnoge druge. Živi u Los Angelesu, u Kaliforniji, sa svojom suprugom i njihovim mačkama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter