ZAGREB

Knjiga "Ugodan vikend!" kao podsjetnik na putovanja i izlete

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dok čekamo povratak na stare "normalne" običaje vikend putovanja i izleta, o tome kako možemo pažljivim planiranjem upoznati Europu možemo čitati u knjizi "Ugodan vikend! - 52 kratka putovanja diljem Europe" skupine autora u izdanju Mozaika knjiga.

Zbog pandemije koronavirusa mnogima nedostaju putovanja i vikend izleti, druženja sa prijateljima i rodbinom koja živi i radi u inozemstvu, ističu iz Mozaika knjiga. "Ugodan vikend!" knjiga je koja nas vraća u staro, normalno vrijeme i nadoknađuje propušteno, dodaju.

U jednoj su godini 52 vikenda koji mame na kratka putovanja, a na Starom je kontinentu barem toliko istodobno uzbudljivih i opuštajućih odredišta za dugo pamćenje.

"Ugodan vikend!" skupine autora jedinstvena je knjiga za kratka upoznavanja Europe koja će zadovoljiti sve apetite pravih zaljubljenika u putovanja.

Želite li vidjeti procvale bademe na Mallorci ili klizati u Stockholmu? U šarenoj se Sieni diviti paliju ili gledati ekstravagantne predstave na Edinburškom festivalu? Možda u kasnu jesen degustirati mlado vino u Trentino-Alto Adigeu? Ili u lipnju kušati mirisne srdele u lisabonskim uličicama?

"Ova vas knjiga vodi u šarmantne gradove i slikovite pokrajine s desecima europskih odredišta iz snova – u skladu sa svakim godišnjim dobom. Naći ćete najvažnije znamenitosti, hotele i restorane, adrese za kupnju i savjete za izlete – sve pregledno i na jednome mjestu. A posebno su izdvojeni doživljaji koje ni u kojem slučaju ne biste smjeli propustiti!", poručuju iz Mozaika knjiga.

Knjigu je s engleskog jezika prevela Marija Perišić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter