ZAGREB

"Moje drago serce" međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču

Ilustracija

Ilustracija


Međunarodni književni natječaj "Moje drago serce", na kojem se dodjeljuje nagrada "Stjepko Težak"za najbolju kratku ljubavnu priču, otvoren je do 20. ožujka ove godine.

Nagradu, u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju, dodjeljuju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, pod pokroviteljstvom Grada Ozlja i Karlovačke županije.

Nagrada za najbolju kratku ljubavnu priču potaknuta je pismom koje je hrvatski ban i pjesnik, grof Petar Zrinski (Vrbovec, 1621. - Bečko Novo Mjesto 1671.) noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini, koje počinje riječima "Moje drago serce" i svjedoči o velikoj i bezvremenskoj ljubavi.

Tema priče koja se šalje na natječaj mora biti vezana za Ozalj i njegovu kulturno-povijesnu baštinu, priče napisane na hrvatskom jeziku mogu poslati autori iz Hrvatske i inozemstva, ne smiju biti duže od 5 kartica teksta (9.000 znakova s prazninama) i ne smiju biti već objavljene.

Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5.000 kuna za prvu, 3.000 za drugu te 1.500 kuna za treću nagradu. Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima.

Dobitnici će se proglasiti krajem travnja u sklopu obilježavanja Dana grada Ozlja, a nagrade za najbolje priče dodijelit će se u svibnju.

Priče se šalju do 20. ožujka na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A, 47280 Ozalj.

Pristigle priče vrednovat će stručno povjerenstvo u kojem će biti književnica Julijana Matanović, dr. Dubravka Težak sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, te Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater