ZAGREB

L. Derkač i D. Šalat na književnom festivalu "Sveto slovo" u Bugarskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Književnici Lana Derkač i Davor Šalat predstavljali su prošloga tjedna Hrvatsku na bugarskom književnom festivalu XV. svibanjski susreti slavenskih umjetnika "Sveto slovo". 

Središte festivala bio je grad Burgas, a programi su se odvijali i u gradu-muzeju Nesebaru koji je pod zaštitom UNESCO-a, te u selu Brashlyan, arhitektonskom rezervatu na planini Strandzha. 
 Na festivalu je ove godine sudjelovalo 18 pjesnika. Tiskana je i predstavljena antologija s poezijom na bugarskom svih sudionika koji su u proteklih petnaest godina sudjelovali na festivalu. 
 Osim pjesama Lane Derkač i Davora Šalata, u knjigu je uvrštena i poezija Ivana Hercega i Ružice Cindori koji su Hrvatsku predstavljali na ranijim susretima.   
 Pjesnici su u četiri festivalska dana imali pet čitanja - u Kući pisaca te Regionalnoj knjižnici u Burgasu, u ribarskom selu, u ruševinama Crkve svete Sofije u Nesebaru i u selu Brashlyan, a Lana Derkač, uz još nekoliko autora, dobila je posebno priznanje "Pjesnikov sat" za izvedbu autorskog djela. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini