ZAGREB

Hrvatska na francuskom festivalu Comedie du livre u svibnju 2021.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska će u dogovoru s francuskim organizatorima biti zemlja-gost na festivalu Comedie du livre u svibnju 2021. jer je, zbog pandemije koronavirusa, otkazan ovogodišnji festival, priopćilo je u utorak hrvatsko Ministarstvo kulture.  

"U nadi da će se epidemija smiriti te da će sigurnosni i zdravstveni uvjeti u Europi ponovo omogućiti javna okupljanja i organizaciju velikih književnih manifestacija kojima Hrvatska potvrđuje svoju relevantnost na međunarodnoj kulturnoj i književnoj sceni odlučeno je da Hrvatska bude zemlja gost na festivalu Comedie du livre u svibnju sljedeće 2021.", stoji u priopćenju.

Na međunarodnom književnom festivalu Comedie du livre koji se svake godine održava u drugoj polovici svibnja u Montpellieru na jugu Francuske kao jedan od četiri najvažnija književna festivala u Francuskoj, Hrvatska je u sklopu predsjedanja Vijećem Europske unije trebala sudjelovati kao zemlja gost od 14. do 17. svibnja 2020.

Planiran je raznolik književni program u kojem bi sudjelovalo 17 hrvatskih autora čije su knjige zadnjih godina prevedene i objavljene u Francuskoj, razmjena hrvatskih i francuskih autora stripa koja bi prethodila festivalu te brojni projekti koji se sadržajno vezuju uz književni program dajući mu širi kulturni kontekst  - izložbe, kazališne i plesne predstave, projekcija hrvatskih filmova vezanih za književna djela gostujućih hrvatskih autora.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater