CHORUS INSIDE

Festival zborova održan u Rovinju: CARILLON I BRNISTRA POBJEDNICI U SVOJIM KATEGORIJAMA

| Autor: Mladen RADIĆ

Među pobjednicima po kategorijama su tri zbora su iz Pule pa je u kategoriji A folklorne tradicionalne glazbe pobijedila je Klapa Brnistra iz Pule, u kategoriji E zabavne glazbe pobijedio je zbor Zajednice Talijana iz Pule Carillon, a zbor Zajednice Talijana iz Vodnjana osvojio je srebrnu nagradu. Cantus PoPuli dobio je zlato u kategoriji E (mješoviti zborovi).

  

Festival Chorus Inside Croatia održan je u Rovinju i na njemu je sudjelovalo više od 300 pjevača, a nastupili su zborovi, vokalne grupe i solisti iz Hrvatske, Slovačke, Italije, Rusije, Bugarske, Moldavije, Poljske i Ukrajine.

Stručni žiri

Ovaj se festival svake godine održi u Španjolskoj, Italiji, Rusiji i Mađarskoj te Hrvatskoj pa je ovo bilo njegovo šesto izdanje u Lijepoj našoj. Festival je u Rovinju organizirao Chorus Inside International u suradnji s hotelskom kompanijom Maistra i Turističkom zajednicom grada Rovinja.

Manifestacija je svečano otvorena koncertom u Crkvi sv. Eufemije, a natjecateljski dio festivala održan je u koncertnoj dvorani Adris u Rovinju. Predsjednik stručnog žirija bio je ugledni talijanski glazbeni pedagog i dirigent maestro Mauro Marchetti, članovi su bili ugledna glazbena pedagoginja iz Moldavije Elena Marian, a iz Hrvatske glazbeni pedagog i skladatelj iz Pule Branko Radić. Oni su 20 nastupa ocijenili u rangu od 1 do 30 bodova za brončanu, srebrnu i zlatnu nagradu. Zborovi su bili podijeljeni u dvije kategorije od kojih su jednu kategoriju činili samo zborovi mladih i dječji zborovi.

Među zborovima mladih s 29 bodova najbolji je bio zbor srednje škole Capricolium iz grada Glucholazy iz Poljske, a s tim bodovima osvojili su i Grand Prix festivala.

Uspjesi

Među pobjednicima po kategorijama su tri zbora su iz Pule pa je u kategoriji A folklorne tradicionalne glazbe pobijedila je Klapa Brnistra iz Pule s 25,3 boda, u kategoriji E zabavne glazbe pobijedio je zbor Zajednice Talijana iz Pule Carillon s 25,33 boda. Uz to, zbor Zajednice Talijana iz Vodnjana osvojio je srebrnu nagradu za 18 boda, a zbor Mići Zaro iz Pule primio je posebnu nagradu za mlade talente. Cantus PoPuli dobio je zlato u kategoriji E (mješoviti zborovi).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini