održano virtualno

Natjecanje pjevačkih zborova u Termama Tuhelj: Brončana plaketa novigradskom zboru

| Autor: Luka JELAVIĆ
ZBOR Lavanda Novigrad

ZBOR Lavanda Novigrad


Mješoviti pjevački zbor Lavanda iz Novigrada dobitnik je brončane plakete na 11. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova „Zlatna lipa Tuhlja“ koji je proteklog vikenda u Termama Tuhelj prvi put održano virtualno, preko internetskih mreža i platformi.

Za to natjecanje zboraši Lavande su tjedan dana ranije snimili video materijala s natjecateljskim pjesmama u novigradskoj crkvi, te su snimljeni zapis poslali organizatorima, koji su ga prihvatili i uvrstili u program natjecanja. Na tom je virtualnom natjecanju nastupilo12 pjevačkih zborova iz Slovenije i Hrvatske, a u iznimno jakoj konkurenciji brončana plaketa novigradskog zbora smatra se vrijednim uspjehom.

Na natjecanju su se zboraši Lavande pod vodstvom dirigenta Branislava Ostojića predstavili skladbama Istarski ples - Rodila loza (I. M. Ronjgov), Frulica (B. Ostojić), Riu riu chiu (španjolska narodna) te popularnom ruskom skladbom Kaljinka u kojoj je kao solistica nastupila Ana Matejčić. Inače, to je za novigradske zboraše bilo prvi put da na jednom natjecanju nastupaju virtualno stječući jedno novo iskustvo koje im puno znači, naročito u vrijeme brojnih ograničenja, zabrana i otkazivanja sličnih manifestacija.

Zbor Lavanda je bio jedini predstavnik zborova iz Istre na tom poznatom međunarodnom natjecanju u Termama Tuhelj na kojemu su zlatne medalje dobili Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i Ženska vokalna skupina Pučpuljike iz Čakovca. Organizator natjecanja je KUD Naša lipa Tuhelj uz Turističku zajednicu Biser Zagorja i Terme Tuhelj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije i Općine Tuhelj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini