NAGRADA ELEKTRONIČKE GLAZBE

Dodjela 19. ožujka u Rijeci: Za nagradu Ambasador nominirano čak deset projekata i umjetnika iz Istre

| Autor: Zoran ANGELESKI

U kategoriji 'open air festivala godine' nominirani su umaški Sea Star Festival, pulski Dimensions i Outlook Festival * Dimensions Arena: Jeff Mills & Tony Allen Live, održan u Areni, nominiran je za party godine * Za najbolju novu klupsku večer nominiran je Powertape iz pulskog Kotača, a za klupsku večer i kolektiv godine pulski Balance * Filip Motovunski ima nominaciju kao najbolji bass DJ, a za najboljeg tech-house DJ-a i remiks godine nominiran je Andrea Ljekaj * Labin Art Express XXI i Edusplash/Seasplash nominirani su za nagradu za razvoj i promicanje scene 

 

Još devet dana, do 29. veljače, publika može glasati online za nagradu elektroničke glazbe Ambasador, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj, a među 175 nominiranih čak je deset projekata i izvođača iz Pule i Istre.

Glasanje otvoreno za sve

Nagrada Ambasador dodjeljuje se akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana. Za četvrtu nagradu Ambasador, 65 članova struke nominiralo je 175 projekata i izvođača iz čitave Hrvatske, a među nominiranima je deset projekata i umjetnika iz Istre.

U kategoriji 'open air festivala godine' nominirana su tri festivala: umaški Sea Star Festival, te pulski Dimensions Festival i Outlook Festival. Dimensions Arena: Jeff Mills & Tony Allen Live, koji se održao u pulskoj Areni, nominiran je za party godine, za 'najbolju novu klupsku večer' nominiran je Powertape koji se održava u pulskom klubu Kotaču, a za 'klupsku večer' i 'kolektiv godine' nominiran je pulski Balance. Filip Motovunski ponovno je nominiran kao najbolji bass DJ, a za najboljeg tech-house DJ-a i remiks godine nominiran je Andrea Ljekaj. Udruge Labin Art Express XXI i Edusplash/Seasplash nominirane su za nagradu udruzi za razvoj i promicanje scene.

Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektroničke scene mogu glasati putem linka http://www.ambasador.hr/online-glasanje do 29. veljače 2020. u 23:59 sati, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja.

Zajednica profesionalaca

Svečana dodjela nagrade elektroničke glazbe Ambasador za ostvarenja u prošloj godini, koju organizira udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba, u Pogonu kulture u Rijeci, 19. ožujka 2020. u sklopu "Mjeseca glazbe", kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Osim što je nagrada, Ambasador je prerastao u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Hrvatske te je čineći prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške. Nagradu Ambasador podržavaju Ministarstvo kulture, Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, HDS-ZAMP i HGU/HUZIP.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of