OSIJEK

Baletna premijera "Večer baleta i plesa" u osječkom HNK-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Baletna predstava "Večer baleta i plesa" nova je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (JNK), u sklopu ciklusa "Covid 19", a prvi će put biti izvedena 19. lipnja, izvijestili su u srijedu u tome kazalištu.

Koordinator projekta Vuk Ognjenović rekao je na konferenciji za novinare kako je predstava osmišljena kao kolaž program i baletna-gala večer, gdje su predstavljeni gotovo svi plesni stilovi.

Željeli smo pokazati širok raspon plesnih izričaja, koje možemo iznjedriti u jednom programu, od standardnih i latino plesova, poput tanga i salse, pa do klasičnog i modernog baleta i suvremenog plesa, ističe Ognjenović.

Smatra kako je pripremljeni program težak, ali i zanimljiv, u glazbenom i plesnom smislu te kako će biti zanimljiv ne samo za klasičnu kazališnu publiku, nego i za mlade, te za ljude, koji se bave plesom.

Voditeljica propagande osječkog HNK-a Jadranka Petrović kazala je kako su pri sastavljanju programa za ciklus "Covid 19"  željeli predstaviti sve što ovo kazalište ima, i to u okolnostima kada zbog situacije s koronavirusom vlada nedostatak kulturnih aktivnosti.

Pokazali smo da smo uspjeli odgovoriti na izazove, koje nam je ta situacija postavila, ocijenila je Petrović.

Program će obuhvatiti glazbeno-plesne minijature, između ostalih, iz djela Petra Iljiča Čajkovskog, Erika Satiea, Carlosa Gardela i Adolphe Adama.

U predstavi, uz ostale, nastupaju Vuk Ognjenović, Helena Horvat, Lucija Horvat, Vanja Dušić, Danijel Novoselac, Laura Špindel i Anja Bašnec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini