ZAGREB

Antonu Kikašu iz Toronta nagrada „Zvonimir Golob“

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagradu za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“ ove je godine dobio Anton Kikaš (Toronto, Kanada) za pjesmu „Zauvijek sam“, priopćio je u nedjelju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. koja dodjeljuje tu nagradu.

To je odlučio Prosudbeni sud u sastavu: Josip Palada, Mladen Pavković i Milan Pišković, a istaknuto je da je pjesma Antona Kikaša „Zauvijek sam“ na određeni način refleksija njegove duše i osjećaja.
Inače, Kikaš godinama uspješno piše i objavljuje, a mnoge pjesme su mu i uglazbljene te snimljene i izvođene na raznim festivalima, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.
Priznanje se sastoji od „Velike zlatne plakete“, a dodjeljuje ga Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.).
Ove godine svoje radove na natječaj je poslalo 178 autora iz Hrvatske, BiH, Njemačke, Kanade, Švicarske, Australije, Slovenije..
Natječaj se organizira od 2003. na spomen na istaknutoga hrvatskog pjesnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 1927.- Zagreb, 1997.), kojem najvažniji poetski opus zauzima ljubavna poezija, te na poticanje za pisanje poezije. 
Dosad su ovu nagradu, među ostalim, primili i Enes Kišević, Luko Paljetak, Duško Gruborović, Zlatko Tomičić, Božica Jelušić, Miro Gavran, Alka Vuica, Željko Krušlin-Kruška, Drago Štambuk, Maja Gjerek, Stanka Gjurić, Željko Krznarić, Lidija Bajuk.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini