VANJA ZAIMOVIĆ U četvrtak objavljuje singl "Hurt Me"

Pulska glazbenica i pjesnikinja najavljuje album za koji potpisuje tekst, glazbu i produkciju

| Autor: Mladen RADIĆ
Vanja Zaimović (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Vanja Zaimović (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Spot u režiji fotografa i vizualnog umjetnika Dejana Štifanića također se poigrava ovom prljavom atmosferom i dočarava noć u kojoj je ideja za pjesma začeta. U spotu se uz autoricu kao glumci pojavljuju Vlado Butković i Sabina Aličić Butković. Miks i mastering zvuka potpisuje Sandro Butković, a izvršna producentica je Bojana Zvijerac

Vanja Zaimović, glazbenica i spisateljica s pulskom adresom, u četvrtak objavljuje singl "Hurt Me" s kojim najavljuje izlazak drugog albuma "(Un)Happy Endings" za koji potpisuje tekst, glazbu i produkciju.

Kako kaže, pjesma je rezultat nasumičnog susreta u redu za WC jednog berlinskog noćnog kluba; susreta 4. vrste, na kojem se veoma osobne stvari izgovore među potpunim strancima.

Šaljivi savjet

- Ta individua mi se požalila da ga dečko uvijek pokušava odvući u seks klubove kao što su KitKat ili Berghain, i kako se osjeća da mu samo on više nije dovoljan. Pokušala sam ga utješiti šaljivim savjetom, u stilu: "Slijedeći put mu samo reci da si umoran od čekanja u tim dugačkim redovima Berghaina i da te može ozlijediti i kod kuće u Neuköllnu. Svi smo se zajedno nasmijali i nekoliko dana kasnije u mojoj se glavi rodila ova pjesma. Tamo je i ostala nekoliko godina i sada je napokon snimljena", kaže Zaimović. Za pjesmu kaže da ima pomalo prljavi, Lo-Fi zvuk koji donekle dočarava atmosferu underground klupske scene.

Spot u režiji fotografa i vizualnog umjetnika Dejana Štifanića također se poigrava ovom prljavom atmosferom i dočarava noć u kojoj je ideja za pjesma začeta. U spotu se uz autoricu kao glumci pojavljuju Vlado Butković i Sabina Aličić Butković. Miks i mastering zvuka potpisuje Sandro Butković, a izvršna producentica je Bojana Zvijerac.

Glazba Vanje Zaimović ukorijenjena u njezinoj poeziji i vuče neke utjecaje iz glazbe velikih pjesnika poput Joni Mitchell, Boba Dylana, Townesa Van Zandta i Leonarda Cohena, kao i mnogih drugih heroja poput pjesnika beat generacije, mnogih drugih pisaca, stand up komičara, Jacquesa Brela, PJ Harvey, Nicka Cavea, Einstürzende Neubauten i mnogih drugih umjetnika.

Nadolazeći album sastoji se od devet novih pjesama koje je Zaimović napisala, odsvirala i producirala. "Sam album zakoračuje dalje od mog prvog albuma 'Satori in Berlin', koji je bio u potpunosti akustičan i više orijentiran na tekstove, no kako sam prije svega pisac, ni ovaj ne odmiče daleko od potrebe da se ispriča priča, ali cjelokupni album ima malo više rock 'n' roll zvuk i stav", kaže ona.

Blagodati života

"U svijetu u kojem se mahom bježi od emocija kao od nekog po život opasnog buldoga, albumi kao što je ovaj daje nam do znanja da i dalje ima ljudi voljnih iskušavanja blagodati života – među kojima su i bol, nesigurnost, neizvjesnost, osjećaj nepripadanja… sve ono što spada pod 'univerzalno' ljudsko iskustvo. Danas, odbiti mašineriju apatije i ovako se proliti hrabar je čin, i zato Vanja, samo to uzimajući u obzir, u potpunosti odgovara reljefu novog kantautorskog vala", napisao je o njenom prvom albumu "Satori in Berlin" Ivan Slijepčević za portal Ravno Do Dna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini