ZAGREB

Matica hrvatska raspisla natječa "Književnici i književnost u karikaturi"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Matica hrvatska raspisuje natječaj za umjetnike "Književnici i književnost u karikaturi", a izabrani radovi bit će izloženi tijekom Drugog festivala knjige u Matici hrvatskoj, objavila je u srijedu Matica hrvatska.

Cilj je natječaja podupiranje umjetničkoga stvaralaštva i promocija književnosti i čitanja. Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi umjetnika s temom književnosti. Prijavitelj može poslati najviše dvije prijave. Stručno povjerenstvo izabrat će tri najbolja rada, kojima će dodijeliti tri novčane nagrade.

Nagrađeni i ostali izabrani radovi bit će izloženi u Galeriji Matice hrvatske na Drugom festivalu knjige u Matici hrvatskoj od 29. lipnja do 2. srpnja 2023.

Matica ističe kako prijava treba sadržavati: ime i prezime autora, podatke za kontakt, e-adresu i broj telefona, naslov rada na hrvatskom jeziku, podatke o radu (tehnika i dimenzije), portfolio / poveznicu na mrežnu stranicu autora (nije obvezno) i biografiju autora na hrvatskom jeziku (do jedne kartice teksta).

U prijavi je potrebno naznačiti način dostave prihvaćenih radova u Galeriju Matice hrvatske.

Natječaj traje od 9. ožujka do 22. svibnja 2023.

Prijave s naznakom Književnici i književnost u karikaturi šalju se na e-adresu festival@matica.hr do 22. svibnja 2023. u 9 sati. Na natječaj je potrebno poslati digitalnu fotografiju karikature, a ako se karikatura odnosi na radnju ili situaciju nekoga književnog djela, navesti na što se referira.

Autori radova o ishodu natječaja bit će obaviješteni e-poštom do 6. lipnja 2023.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na www.matica.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom