NAJNOVIJEISTARSKA ŽUPANIJA

Objavljen županijski natječaj za potporu književnicima i nakladnicima

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Ilustracija (Pixabay.com)

Paralelno s Javnim pozivom za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za iduću godinu, Upravni odjel za kulturu Istarske županije objavio je ovih dana i natječaj za financijsku potporu književnom stvaralaštvu i nakladništvu te otkupu knjiga, zbornika i časopisa u 2020. godini

U tekstu natječaja se ističe da će Istarska Županija i u narednom razdoblju financijski podupirati objavljivanje knjiga, časopisa i zbornika, vršiti otkup knjiga, zbornika i časopisa radi popunjavanja i obnavljanja knjižnog fonda u knjižnicama i ustanovama na području Istarske županije. Pri odabiru ponuđenih projekata i programa prednost će imati djela priznatih istarskih autora i izdavača, koja su od posebnog književnog, umjetničkog, stručnog i znanstvenog interesa i značaja za razvitak i jačanje multikulturnog identiteta i posebnosti Istre, potom pretiscima rukopisa i knjiga značajnih za jačanje multikulturnog identiteta i posebnosti Istre, kao i prijevodnoj literaturi o Istri i prijevodima domaćih autora na strane jezike, posebice dvojezičnim i višejezičnim izdanjima (usporedno hrvatski i strani jezik – napose talijanski). Također, prednost će imati izdanja koja istražuju i njeguju dijalektalni izričaj, te izdanja koja su cijenom pristupačna širem čitateljstvu.

Pravo prijave programa na natječaj imaju trgovačka društva, ustanove (osim privatnih) i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj kao i jedinice lokalne samouprave i autori vlastitih izdanja.

Prijave se podnose putem Interneta popunjavajući odgovarajuću prijavnicu (za svaki program posebna prijavnica) koje su dostupne na adresi: http://javne-potrebe.istra-istria.hr

Prijavnicu popunjenu putem Interneta obvezno je ispisati, potpisati i ovjeriti pečatom te uz obvezne priloge dostaviti poštom, putem dostavljača ili osobno na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za kulturu, Mlinska ulica 4b, 52466 Novigrad.

Rok za podnošenje prijava je 2. kolovoza 2019. godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam