FESTIVAL MALIH FORMI

U BALAMA ZAVRŠEN 2. BEMBO FEST: Ecija Ojdanić primila nagradu za najbolju predstavu prošlogodišnjeg festivala i, unatoč kiši, ponovno briljirala kao Vlajna

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA


Nažalost, zbog kiše je pola sata nakon početka izvedbe prekinuta zadnja predstava u ovogodišnjem programu 2. Bembo Festa - Festivala malih formi u Balama. Publika je tako na Trgu Tomaso Bembo vidjela samo prvu polovicu predstave "Čudo" Ivana Lea Lema iz produkcije Kazališta Moruzgva u kojoj je briljirala Ecija Ojdanić kao Vlajna ovaj put u ulozi predsjednice Republike Hrvatske iz 2025. godine. Uz nju je publiku oduševio i Matija Šekoranja, koji se na sceni pojavio u nekoliko uloga - Boga, Dide Stipana… No, unatoč kiši, ipak je bilo dovoljno vremena da organizatori festivala dodjele nagradu Eciji Ojdanić za najbolju predstavu prošlogodišnjeg 1. Bembo Festa, a kojom je proglašena predstava "Vla Vla Vlajland cabaret" Ivana Lea Leme, također iz produkcije Kazališta Moruzgva. Nagradu pokrovitelja Bembo Festa Mon Perina d.d. u obliku petodnevnog boravka u kampu Mon Perin Eciji Ojdanić uručila je u ime organizatora festivala Jasminka Mesarić, direktorica baljanskog Teatra Forno.

Organizaciju Bembo Festa, koji je ove godine tijekom tri ljeta mjeseca u Balama ugostio 14 predstava, uz Teatar Fort Forno, potpisali su Općina Bale, Turistička zajednica Općine Bale, Mon Perin d.d. Talijanski institut za kulturu, a medijski pokrovitelj je Glas Istre.

Žiri Bembo Festa radio je u sastavu: Sandi Drandić, direktor Turističke zajednice Bale, Vesna Janko, predstavnica publike i Bojana Ćustić Juraga, urednica kulture u Glasu Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of