SVETVINČENAT

Tajni dnevnik vještice Mare u izvedbi Istra Inspirita: PRIČA O TRAVARKI U NOĆNOJ TURI KAŠTELOM

Izvedba u moćnom kaštelu Morosini-Grimani otkrila je publici strašne tajne te ih vratila u prošlost, u svijet legendi i priča te pokojeg noćnog posjetitelja koji se sakrio u prostorijama kaštela Morosini-Grimani

| Autor: Glas Istre
(Snimio Andi Bančić)

(Snimio Andi Bančić)


Premijerno je održana izvedba "Night Ghost Stories: Tajni dnevnik vještice Mare" u izvedbi Istra Inspirita i u suradnji sa Savičenta d.o.o. i kaštelom Morosini-Grimani. Izvedba u moćnom kaštelu Morosini-Grimani otkrila je publici strašne tajne te ih vratila u prošlost, u svijet legendi i priča te pokojeg noćnog posjetitelja koji se sakrio u prostorijama kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu.

Misteriozna atmosfera

Misteriozna atmosfera oživjela je zidine kaštela te posjetiteljima dočarala mračnu stranu povijesti i legendi kroz samu izvedbu. Redatelj i glumac ovog novog kulturno-doživljajnog proizvoda Istra Inspirita je Frano Novljan (u ulozi dvorske lude), dok su u izvedbi sudjelovali Dejan Gotal (krvnik), Sedina Cerovac (vještica Mare) i Matija Ljuba (nono-nevidljivi jahač). Posjetitelji su noćni razgled kaštela doživjeli na potpuno drugačiji način, kroz zvukove i audio elemente te glumački performans jer iza svojih vrata kaštel skriva mnoge tajne i priče.

Priča o travarki Mariji Rodoslović koja je osuđena na smrt bila je glavni pokretač cijele priče o noćnoj turi u kaštelu. Prije smrti zapisala je svoje znanje o čarobnjaštvu u dnevnik. Publiku je vodio nevidljivi vodič kroz audio performans, dok su se u prostorijama kaštela skrivali nevidljivi jahač i krvnih čekajući svoj red. U dvorištu kaštela publiku je dočekala dvorska luda koja je probudila Mare iz sna i potakla da ustane iz pepela. Atraktivni fire show na kraju pojačao je cjelokupni dojam.

Bloody wine tasting

Zanimljive priče, legende i mitovi zavladali su kaštelom u noćnoj večeri prepunoj emocija, podvojenih osjećaja i poštovanja prema tako impozantnom zdanju koje je postalo jedno od nezaobilaznih mjesta posjeta u Istri.

Nakon izvedbe, posjetitelji su mogli uživati u bloody wine tastingu zahvaljujući Vinistri koja je predstavila svoja vina. S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedbu je bilo moguće realizirati uz provođenje i poštivanje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što je u potpunosti bilo ispoštovano od strane organizatora.

Inače, Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije - IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter