Dvije premijere za desetu obljetnicu

ISTRA INSPIRIT: Motovunska čarobnica i Pirati s Lima

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Limski kanal

Limski kanal


Istra Inspirit započinje desetu godinu postojanja s dvije premijere – "Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette" i "Pirati s Lima".

Istra Inspirit je projekt kulturno-doživljajnog turizma koji se provodi u sastavu Istarske razvojne turističke agencije - IRTA uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije te oživljava priče, mitove i legende poluotoka već desetu godinu zaredom. Ovoga vikenda, 18. i 19. lipnja premijerno će se uprizoriti dvije nove izvedbe u vremeplovu Istra Inspirita osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Motovun i Turističkom zajednicom Općine Kanfanar.

Započet će se s pričom koja se dogodila na autentičnim lokacijama u starom dijelu Motovuna, prije više od 750 godina gdje je čarobnica Diletta Michiel optužena za čarništvo. Oživjet će se tri lokacije, u subotu 18. lipnja s početkom u 20.30 sati - Trg Andrea Antico, Kula Nova vrata te crkvica svetog Ciprijana kroz novu interpretativnu šetnju pod nazivom "Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette". Diletta Michiel, elokventna je venecijanska gospođa iz visokog društva koja zbog ljubavi i potrebe za poštovanjem pribjegava čarništvu, što joj je u konačnici presudilo.

Inspirativni vikend nastavlja se u nedjelju, 19. u 18 sati, sa zloglasnim gusarom, kapetanom Henryjem Morganom, ali ovog puta u malo drugačijem izdanju. On i njegova družina oteli su brod na Limu. Želeći sakriti svoje gusarsko blago, zloglasni kapetan Henry Morgan uplovio je u vijugavi Limski zaljev.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter