BEMBO FEST

"Sabmarine, Individue/t/" Lare Frgačić i Endija Schrottera: OVACIJE PUBLIKE ZA EMOTIVNO SNAŽNU PLESNU PRIČU

"Sabmarine, Individue/t/" je ekspresivni suvremeno-plesni duet koji plijeni pozornost plesačkom energijom, strašću, znanjem i umijećem, a u središtu je vječna tema poniranja u kompleksnost muško-ženskih odnosa. Dramski je to i emotivno snažna plesna izvedba u kojoj Lara Frgačić i Endi Schrotter, scensku poetiku koja počiva na komplementarnosti grade isključivo tijelom, a naglašavaju dominantno elektronskom glazbom

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA


Dugim i srčanim ovacijama publika je nagradila sinoćnu izvedbu predstave "Sabmarine, Individue/t/" mladih koreografa i izvođača Lare Frgačić i Endija Schrottera uprizorenu na Trgu Tomaso Bembo u Balama. Bilo je to još jedno slavlje umjetnosti na Bembo Festu - Prvom kazališnom festivalu malih formi.

Ono što posebno raduje je sve više djece u gledalištu Bembo Festa, koja pozorno prate žanrovski raznolike festivalske predstave četvrtkom, i već sada se može reći da Bale u praksi - a ne kao mnogi tek deklarativno - rade na razvoju kazališne publike, a time itekako osnažuju i budućnost kulture u zajednici.

Istraživački i autorski projekt

"Sabmarine, Individue/t/" je ekspresivni suvremeno-plesni duet koji plijeni pozornost plesačkom energijom, strašću, znanjem i umijećem, a u središtu je vječna tema poniranja u kompleksnost muško-ženskih odnosa. Dramski je to i emotivno snažna plesna izvedba u kojoj Lara Frgačić i Endi Schrotter, scensku poetiku koja počiva na komplementarnosti grade isključivo tijelom, a naglašavaju dominantno elektronskom glazbom.

U ovom istraživačkom i autorskom projektu Lare Frgačić i Endija Schrottera "odnos između dvaju tijela postaje glavnom temom. Dvoje izvođača nastoje prikazati prirodni fenomen odnosa moći do kojeg neizbježno dolazi u trenutku susreta dvaju bića, a koji je nezaustavljivo fluidan i višestruko iskaziv." Prema najavi prva je to u nizu "očekivanih suradnji dvoje mladih plesača koji nastoje primijeniti stečena znanja prikupljena za vrijeme studija suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, kao i koreografske alate dosad stečene kroz rad s raznim domaćim i stranim koreografima."

Predstavom "Sabmarine, Individue/t/" Lara Frgačić i Endi Schrotter pokazali su da su dobro zacrtali svoj umjetnički put.

Recentna predstava

Predstava "Individue(t)" nastala je u SABMARINE produkciji u suradnji s programom Koreospektar Zagrebačkog plesnog centra. Dramaturgiju potpisuje Marija Androić, autor glazbe je Jan Kozumplik, a svjetlo oblikuju Luka Črnelč i Marino Frankola. Režija video-materijala djelo je Lovre Mrđena i snimatelja Leona Žilavog. Producenti predstave su Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković.

Podsjetimo i da Prvi kazališni festival malih formi Bembo Fest, svakog četvrtka od sredine lipnja do sredine rujna, donosi recentne predstave iz međunarodnog programa "izabrane prema kriteriju da izvođači - glumci potiču u sebi i publici potrebu za avanturom, za istraživanjem novih, neotkrivenih prostora čovječnosti, ljepote i smisla". Ulaz na predstave je besplatan.

Sljedeći četvrtak, 5. kolovoza na programu je hit-predstava "Vla Vla Vlajland cabaret" Ivana Lea Leme iz produkcije Kazališta Moruzgva. Redatelj je Ivan Leo Lemo, a glumi Ecija Ojdanić. Predstava igra na Trgu Tomaso Bembo u 21 sat.

Organizatori Festivala Bembo su Teatar Fort Forno, Općina Bale i Turistička zajednica Općine Bale, a pokrovitelji Mon Perin d.d. i Glas Istre. Cijeli je program dio Prvog art simpozija u Balama, a sve informacije mogu se pronaći na internetskim portalima www.bale-valle.com i www.bale-valle.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini