NAGRADA ZLATNI STUDIO

MADA PERŠIĆ: Zahvalna sam INK-u što su mi pružili dom, ljubav, veselje igre i novo znanje

Ogromna mi je čast i veselje igrati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Odigrala sam ovdje već tri predstave, žanrovski potpuno različite, a sve tri jako volim, veli Mada Peršić

| Autor: Priredila Vanesa BEGIĆ
Mada Peršić kao Tosca (Snimio Danilo Memedović)

Mada Peršić kao Tosca (Snimio Danilo Memedović)


Zlatni studio je ugledna medijska nagrada u Hrvatskoj čija će se svečana dodjela održati 20. veljače 2021. godine za prethodnu godinu. Nagrada Zlatni studio dodjeljuje se u pet skupina: film, televizija, kazalište, glazba i radio u 19 kategorija.

Za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 11. prosinca 2020. do početka siječnja 2021.

Glasovanje se odvija u dva biračka kruga nakon kojih slijedi veliko finale. Prvi krug trajao je od objave nominiranih, do 15. siječnja 2021. godine, a drugi drug traje od 15. siječnja do 5. veljače.

Istru među finalistima nagrade Zlatni studio u kategoriji najbolje ženske kazališne uloge predstavlja i zagrebačka glumica Mada Peršić, koja je početkom prošle godine ostvarila ulogu Tosce u istoimenoj kazališnoj predstavi redatelja Damira Zlatara Freya iz produkcije Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

Uz Madu Peršić finalistice u istoj kategoriji su i Ana Begić za ulogu u predstavi "Idiot" iz produkcije Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb te Ksenija Prohaska za ulogu u predstavi "Bambina" Hrvatskog narodnog kazališta Split.

U izjavi za naš list Mada Peršić je kazala:"Ogromna mi je čast i veselje igrati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Odigrala sam ovdje već tri predstave, žanrovski potpuno različite, a sve tri jako volim. Sjećam se kad sam busom iz Zagreba došla na audiciju za "Lizistratu". Nikoga iz INK-a tada nisam poznavala. Sjećam se prvog susreta s Gordanom, s Manuelom, Lukom, Mikijem, Dariom, Desom, Larom, Ninom, Klarom, Sanjom, Šapom, Sašom, Stašom, s pravim i kartonskim Domenicom. Sudbina me nagradila i dobila sam ulogu Lizistrate. Živjela sam u kazalištu i za vrijeme "Lizistrate", "Muževa i žena" i "Tosce" i kazalište mi je zaista postalo dom u doslovnom smislu."

- Luka Mihovilović postao je moj najstalniji dragi supertalentirani partner. Iznimno sam zahvalna Istarskom narodnom kazalištu i svim dragim ljudima što su mi pružili dom, ljubav, veselje igre i novo znanje i učinili od mene glumicu koja je sada nominirana za nagradu Zlatni Studio za najbolju žensku kazališnu ulogu. Hvala cijeloj ekipi predstave "Tosca" i našem redatelju Damiru Zlataru Freyu koji je "Toscu" tako spektakularno izmaštao. Hvala Nidu koji nas je nakon predstava i proba hranio svojim bogatim tostovima te hvala našoj dragoj publici što nas vjerno prati s tolikom ljubavlju i zanimanjem. Glasajte za mene klikom na internetu. Može se svaki dan ponovno. Puno će mi to značiti, izjavila je Peršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini