10. IZDANJE

FESTIVAL NA DRAGOM KAMENU U RAKLJU: Večeras nastupa Ecija Ojdanić s "Vla, Vla Vlajland Cabaretom"

U petak u goste dolazi Anton Percan koji će i ove godine prezentirati svoje istraživanje o povijesti Raklja. Tema će biti "Građevine i posjedi rakljanskih rodova"

| Autor: Mladen RADIĆ
Ecija Ojdanić "Vla, Vlajland Cabaret"

Ecija Ojdanić "Vla, Vlajland Cabaret"


Prošao je još jedan vikend u Raklju bogat programom, a sve u sklopu desetog Festivala na dragom kamenu koji traje do 14. kolovoza.

Radionica animiranog filma završila je više nego uspješno, a ponosni autori i njihovi roditelji mogli su vidjeti njihov uradak na velikom platnu. Film "Mornarske priče" koji su napravili u sklopu radionice može se sada pogledati i putem YouTubea.

Program se održava u muzejsko-galerijskom prostoru Grubić, a nastavlja se danas kada u kortu dolazi Ecija Ojdanić s "Vla, Vla Vlajland Cabaretom", autora i redatelja Ivana Lea Lema. Predstava je to koja kroz humor progovara o teškim temama i u kojoj se "Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju".

U petak u goste dolazi Anton Percan koji će i ove godine prezentirati svoje istraživanje o povijesti Raklja. Tema će biti "Građevine i posjedi rakljanskih rodova", a Percan će prezentirati i fotografije iz albuma Rakljana Jure Zvaninega koje datiraju iz sredine prošlog stoljeća.

Filmska večer slijedi u nedjelju kada će u korti Grubića biti prikazan nagrađivani makedonski film "Bog postoji, njeno ime je Petrunija".

Svi programi počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum