BOGATA I ZANIMLJIVA ZAVRŠNICA

FESTIVAL NA DRAGOM KAMENU: Večeras "Priče o Raklju", u nedjelju koncert Atomskog skloništa

| Autor: Mladen RADIĆ
Atomsko sklonište

Atomsko sklonište


Večeras kreće finale ovogodišnjeg 11. Festivala na dragom kamenu koji se održava u muzejsko-galerijskom prostoru Grubić u Raklju. Svi programi počinju u 21 sat.

Večeras su na programu priče autora i novinara Marka Percana "Priče o Raklju". Bit će prikazani HRT-ovi prilozi koje je Percan snimao od 2019. do danas, a prilozi su na temu Raklja i Rakljana. Prikazivanju će nazočiti i sam autor koji će prisutne kratko uvesti u svaku snimljenu priču. Moći će se vidjeti priče o rakljanskim pomorcima Đinu Trnu i Mariju Valiću, preživjelom putniku s broda Andrea Doria, razgovor s rakljanskim lončarom, priče o posljednjim svjetioničarima Raškog zaljeva i uvali Blaz, itd.

U nedjelju rock grupa Atomsko sklonište tradicionalno velikim rock koncertom zatvara i ovogodišnji program Festivala na dragom kamenu. Bit će to deseta godina da Atomci koncertom zatvaraju Festival.

Do sada su u sklopu ovogodišnjeg Festivala u Raklju nastupili Trio Elogio – Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues, Tomislav Vukšić, Bosak & The Second Hand Band, The Primotajo Blues Band, prikazani su filmovi Nine Violić "Baci se na pod", dokumentarac nagrađen Oscarom "Hobotnica i ja", animirane filmove s međunarodnog festivala animiranog filma Vafi & Rafi kao dio dječjeg programa, monodramu Marijana Grbavca prema knjizi "Materin šudarić", tradicionalno predavanje o povijesti Raklja Antona Percana, a svi programi bili su besplatni za posjetitelje.

Program Festivala je osmišljen u suradnji s Umjetničkim vijećem Festivala kojeg čine glumac i redatelj Stojan Matavulj, majstor svjetla Aleksandar Saša Mondecar, glazbenik Bruno Langer i Edita Šanović Bolković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of