OVE SUBOTE

VODNJANSKA APOTEKA: Predstavljanje radova ljetne škole zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Grožnjan

Grožnjan


Prezentacija radova nastalih u ovoljetnoj školi Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u Grožnjanu održat će se u vodnjanskoj Apoteci u subotu u 20 sati.

Radovi su objedinjeni naslovom "Lica heroja i nalìčje bogova: od staroslavenske mitologije do superheroja i distopijskih antiheroja."

- Program ljetne škole Akademije likovnih umjetnosti, koja se održava od 3. do 11. srpnja, je obuhvaćao predavanja, praktičnu nastavu i terenski rad. Predavanja je izvodio izv. prof. dr. sc. Josip Zanki a obuhvaćala su prikaz i analizu konstrukta heroja u dijakronijskom nizu od staroslavenske mitologije, preko kršćanske ikonografije svetaca, heroja socijalističkog rada do superheroja i antiheroja.

Praktičnu nastavu izvodio je doc. dr. art. Ivan Fijolić a obuhvaćala je mentorski rad na kreiranju objekata, piktoplastike, skulpture i video radova temeljenih na dekonstrukciji simbola, upisivanju značenja i ikonografiji heroja u kontekstu društvenog sjećanja. Terenski rad vodili su zajedno izv. prof. dr. sc. Josip Zanki i doc. dr. art. Ivan Fijolić a zasnivao se na prikupljanju umjetničko-istraživačke i etnografske građe na različitim lokacijama unutar Istre, kao što su rt Kamenjak, Zbirka relikvija u Vodnjanu, Dvigrad, Mitska staza na Učki, Labin, Raša, Beram i Centar Karlo Rojc u Puli. Unutar terenskog rada u Bermu performativno predavanje i vodstvo održao je Vladimir Gudac, OPG.

U Apoteci, u Vodnjanu, prezentirati će se radovi studenata i studentica Mare Nola, Lare Ane Kulenović, Luke Tomića, Ante Dujmovića, Lane Zubović, Bartola Galovića, Ane Marković, Antuna Sekulića, Helene Birin, Jelene Bogdanić i Luke Vrdoljaka. Kao posebni dio programa prikazati će se video rad "Škrapa" diplomantice Akademije likovnih umjetnosti, pulske umjetnice Josipe Škrapić, najavljuju organizatori.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum