VODNJANSKI PROSTOR ZA SUVREMENU UMJETNOSTI

NATJEČAJ ZA IZLAGANJE: Otvoreni termin u Apoteci kao podrška mladim umjetnicima

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Vodnjanska Apoteka - prostor za suvremenu umjetnost (Arhiva)

Vodnjanska Apoteka - prostor za suvremenu umjetnost (Arhiva)


Ovih je dana otvoren natječaj za izlaganje u Apoteci-prostoru za suvremenu umjetnost Vodnjan u 2023. godini. Program Apoteke realizira se direktnim pozivom i programskom jedinicom Otvoreni termin - otvorenim javnim pozivom za izlaganje.

Otvoreni termin usmjeren je svim zainteresiranim umjetnicima i kustosima, povjesničarima umjetnosti, posebno mlađoj generaciji i lokalnim umjetnicima, te studentima likovnih akademija, kako bi u sklopu programa Apoteke mogli upoznati, pratiti i javno predstaviti njihov rad. Ovom gestom Apoteka želi postati otvoreni prostor i pružiti podršku mladim umjetnicima za izlaganje te produkciju rada i izložbe. Na taj se način umjetnicima, umjetničkim projektima i ostalim sudionicima omogućava i osigurava u nedostatku financijskih i prostornih uvjeta adekvatna financijska i tehnička podrška. Otvoreni termin ne mora nužno rezultirati izložbom, već prezentacijom, predavanjem, razgovorom, performansom.

Prijave su otvorene od 31. ožujka do 30. travnja 2022., a šalju se isključivo u elektronskom formatu, ne većem od 20 MB na adresu apoteka.info@gmail.com s naznakom otvoreni termin 2023. Videozapisi mogu biti dostavljeni putem wetransfera ili drugih aplikacija za prijenos većih podataka. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, kao i one koje pristignu nakon naznačenog roka, neće se razmatrati.

Prijava mora sadržavati kontakt informacije, ažurirani portfolio s izjavom umjetnika/ce, i životopisom, naziv i prijedlog projekta, sažeti opis i koncept projekta, sažeti tehnički opis projekta i zahtjeve postava , vizualnu dokumentaciju: skice i/ili foto/video- dokumentaciju projekta te link na projekt (video i slično ako je primjenjivo). O rezultatima natječaja odabrani prijavitelji će biti obaviješteni početkom lipnja 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater