MMC GALERIJA GRADA UMAGA

Radovi Roberte Weissman Nagy, Đanija Celije i Ivana Balaževića u virtualnoj galeriji

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Roberta Weissman Nagy predstavlja se video-radom "Space with no surface"

Prva namjera je podsjetiti posjetitelje na održane izložbe i svakako omogućiti svima onima koji nisu bili u mogućnosti posjetiti izložbe Roberte Weissman Nagy, Đanija Celije i Ivana Balaževića za vrijeme njihova trajanja da to sada učine, ističe Sanja Benčić, viša stručna suradnica za kulturna događanja i manifestacije umaške Ustanove FESTUM

MMC galerija Grada Umaga ima novi virtualni prostor u kojemu je odlučila predstaviti troje autora koji su tijekom prethodne godine u prostoru galerije imali fizičke izložbe. Riječ je o izložbama akademske kiparice Roberta Weissman Nagy, fotografskog umjetnika Đanija Celije i likovnog umjetnika iz Novog Vinodolskog Ivana Balaževića.

There is no There

- Prva namjera je podsjetiti posjetitelje na održane izložbe i svakako omogućiti svima onima koji nisu bili u mogućnosti posjetiti izložbe za vrijeme njihova trajanja da to sada učine, ističe Sanja Benčić, viša stručna suradnica za kulturna događanja i manifestacije umaške Ustanove FESTUM.

U MMC galeriji Grada Umaga pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy se tijekom izložbe u galerijskom prostoru predstavila site-specific instalacijom naziva "There is no There" i video-radom "Space with no surface". U virtualnoj galeriji predstavljene su fotografije njenih objekata i foto isječci video-rada, a naveden je i link na kojemu se može pogledati njen video-rad.

- Umjetnica materijalizira ideje kojima pokušava ne samo upozoriti već i popraviti, oplemeniti svijet oko sebe, ističe Sanja Benčić.

Ivan Balažević predstavlja se svojim radovima iz ciklusa "Čudo u Umagu", a riječ je o akrilima nastalim u periodu od 2017. godine. "Različite mediteranske pobude kao što su mediteranska flora povodi su slikarskih elaboracija koje u svom likovnom sadržaju kombiniraju grafizme, izdužene vrpčaste površine i veće obojane plohe s dominantnim udjelima žute, plave i zelene", napominje Benčić.

Prorezi

Pulski fotograf Đani Celija u virtualnoj galeriji predstavlja se ciklusom crno-bijelih fotografija "Prorezi". "Riječ je o režiranoj fotografiji koja je realizirana na izvoran, poetski način koji u sebi sadrži estetske mogućnosti sveobuhvatno životnog", kaže Benčić.

Roberta Weissman Nagy rođena je u Puli gdje završava Srednju umjetničku školu. Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Beogradu, na Odsjeku za kiparstvo i likovnu pedagogiju, u klasi prof. Jovana Kratohwilla 1988. godine. Kiparstvo je specijalizirala u području skulpture u metalu. Uz iznimno aktivnu umjetničku praksu, bavi se i pedagoškim radom. Za svoj je stručni rad višestruko nagrađivana. Izlagala je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i svijetu. Članica je HDLU-a Istre.

Đani Celija rođen je u Puli 1977. Fotografijom se počinje baviti 1990. Diplomirao je 1998. na ISFAV-u (Istituto di Fotografia e Arti Visive) u Padovi, (Italija). Specijalizirao se u still life i industrijskoj fotografiji. Do sada je imao 20 samostalnih izložbi, a skupno je izlagao u Italiji, Austriji, Sloveniji, Francuskoj i Mađarskoj. Član je ULUPUH-a i HDLU-a Istre. Živi i stvara u Puli.

Ivan Balažević, rođen je u Tavankutu kod Subotice. Maturirao 1968. na GTŠC-u u Subotici - odjel arhitektura. Diplomirao 1972. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Marijana Detonija. Od 1985. u statusu je slobodnog umjetnika. Član je HZSU-a, HDLUR-a i ULUPUH-a.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of