Otvorenje ljetne sezone na pulskoj tvrđavi

FORT BOURGUIGNON: Pop up prodajna izložba mladih hrvatskih umjetnika "Reimaging reality"

| Autor: Lara BAGAR

Dio bogatog umjetničkog programa koji će trajati od 19 do 5 sati, čini i pop up grupna prodajna izložba Reimaging reality, čiji je cilj prikazati raznolikost i aktualnost promišljanja mladih hrvatskih suvremenih umjetnika koji se izražavaju kroz različite likovne i kiparske tehnike

Ljeto na legendarnoj tvrđavi Bourguignon započet će u petak jednodnevnim umjetničkim događajem Pula art experience, jednodnevnim pop up umjetničkim partyjem kojim se promovira mlade lokalne umjetnike povezujući različite umjetničke forme i sadržaje u jedinstven multidisciplinaran događaj.

Dio bogatog umjetničkog programa koji će trajati od 19 do 5 sati, čini i pop up grupna prodajna izložba Reimaging reality, čiji je cilj prikazati raznolikost i aktualnost promišljanja mladih hrvatskih suvremenih umjetnika koji se izražavaju kroz različite likovne i kiparske tehnike. Izložba je dio programa Galerije Pikto te je realizirana uz logističku pomoć Arheološkog muzeja Istre, a umjetnike koji će se predstaviti u pop up galeriji Forta Bourguignon odabrale su mlada umjetnica i studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci Gaia Radić i voditeljica galerije Pikto Nela Simić.

Svoje će skulpture, grafike, ilustracije i fotografije na izložbi predstaviti Marko Človek, Rino Banko, Denise Martinis, Valentina Spajić, Hana Belobrk, Dora Ramljak, Raul Marini, Valent Hrvatin, Marko Maksimović, Ana Kuna, Nina Maria Milotić, Hena Crnović i Gaia Radić. Darko Brajković će izvesti performans "Almost human" koji tematizira nepokretnost i nemoć koje nam nameće sustav.

Tematska odrednica definirana nazivom izložbe Reimaging reality, tj. stvaranje nove slike stvarnosti poziva umjetnike, ali i posjetitelje, na promišljanje svijeta u kojem živimo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of