NOVIGRAD

VRIJEDNA DONACIJA Aminess donirao zaštitnu medicinsku opremu

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Pixabay/Ilustracija

Pixabay/Ilustracija


Novigradska turistička kompanija Aminess osigurala je Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije - ispostavi Umag donaciju od 600 komada maski i 100 komada filtera za maske, koje omogućuju najveći stupanj zaštite za zdravstveno osoblje. Riječ je o zaštitnoj medicinskoj opremi koja zdravstvenim djelatnicima itekako pomaže u njihovom svakodnevnom radu u ovoj fazi pandemije, kako bi povećali vlastitu sigurnost te sigurnost svojih pacijenata. Koliko je ona važna, govori i to što im upravo FFP2 maske omogućavaju čak 95 posto zaštite.

Aminess je ovom donacijom osigurao zaštitnu medicinsku opremu za naredna četiri mjeseca, i to za 34 djelatnika ispostave, kako bi i dalje imali visoki stupanj zaštite te nastavili sigurno zbrinjavati svoje pacijente.

- Trošenje zaštitne opreme na razini našeg svakodnevnog rada je zaista veliko. Opreme nam kronično nedostaje, zalihe brzo nedostaju, a mi se kontinuirano trudimo pružiti što bolju zdravstvenu skrb našim pacijentima. Ova donacija od Aminessa zaista će uvelike olakšati naš rad, stoga im još jednom veliko hvala na solidarnosti i pomoći u ovoj za sve nas izazovnoj situaciji, istaknula je voditeljica ispostave Umag Jovanka Popović Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter