UNILINE PARTNER SVJETSKE KARATE FEDERACIJE

U Umagu više od 3.000 karatista iz stotinjak zemalja


U Umagu ovog tjedna boravi više od 3.000 sudionika raznih događanja u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF), prije svega sportaša, delegata, sudaca i njihovih pratitelja iz više od 100 zemalja. U razdoblju od 29. lipnja do 8. srpnja ostvarit će 18-20 tisuća noćenja u objektima Plave Lagune u Umagu, a sve u organizaciji pulskog Unilinea, službene turističke agencije i partnera WKF-a te Hrvatskog karate saveza u ovom projektu. Uniline, vodeći hrvatski turoperator, službena je agencija niza hrvatskih sportskih saveza i klubova, a zadnjih se godina okreće sportskom turizmu koji godišnje u svijetu bilježi stopu rasta od 14 posto.

- Ponosni smo što smo petu godinu zaredom partner WKF-a i Hrvatskog karate saveza u Umagu. Po broju sudionika i ostvarenih noćenja ovo je, nakon rukometnog prvenstva EURO 2018, drugo po veličini sportsko događanje u Hrvatskoj ove godine, kaže Goran Šprem, izvršni direktor Unilinea za sportski i korporativni turizam. Ističe da je izvrsno odrađen posao u prethodnim godinama Unilineu otvorio vrata organizacije i kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre mladih u listopadu 2018. u Buenos Airesu gdje će karate prvi put biti uvršten u program natjecanja.

U Umagu se održava trening kamp WKF-a, potom turnir za djecu ispod 12 i mladih ispod 21 godine kao i Liga mladih (Youth league) za uzraste do 14, 16 i 18 godina. Instruktori u kampu su mnogi bivši svjetski i europski karate prvaci, a rad prate i najviši dužnosnici WKF-a predvođeni Antoniom Espinosom i Toshishisom Nagurom, predsjednikom i glavnim tajnikom te organizacije, uz Stjepana Čelana, predsjednika Hrvatskog karate saveza i glavnog tajnika Europske karate federacije.

(D. PALIBRK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini