TEAR IT UP!

FOTO / U Medulinu se održava Rockabilly festival. Nostalgičan povratak u zlatne pedesete

Prizori žena s cvijećem u kosi neće nikoga iznenaditi u Medulinu. Na terasi Europa, ali i kod Malina, do nedjelje se održava festival rockabilly kulture, a u modi su vintage, retro, ali i povratak u neka davna desetljeća

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Rockabilly festival (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Rockabilly festival (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Medulin kao da je promijenio vremensku dimenziju, kao da se vratio u neka prošla vremena - ne na staro, staro, nego nekoliko desetljeća unazad, u pedesete godine. Naime, tu se do nedjelje održava festival Tear it up!, gdje su u modi vintage, retro, ali i nostalgični povratak u neka davna desetljeća.

rthtwfr

Laura i Valentina došle su iz Italije

Prizori žena s cvijećem u kosi neće nikoga iznenaditi u Medulinu, gdje se na terasi Europa, ali i kod Malina, održava ovaj festival rockabilly kulture.

bsfdbnyx

Ana Barišić, jedna od organizatorica

Odmah po dolasku primijetili smo automobile Chervolet, Plymoth, iz Austrije, Njemačke, a jedna od organizatorica, Ana Barišić, kazala je da su jedva dočekali, nakon dvije pandemijske godine, izdanje uživo ove manifestacije.

- Cilj nam je, prije svega, dobro se zabaviti, revalorizirati zlatne pedesete godine uz dobru glazbu, sajam odjeće, druženje, a imamo čak 15 DJ-eva i devet bendova. Ovdje su došli posjetitelji iz Švedske, Austrije, Njemačke, Italije, Francuske, a sutra i prekosutra večernji programi kod Malina održat će se besplatno. Zajedno s nekolicinom istomišljenika, još 2008. došla sam na ideju da kreiramo takav festival, jer slična zbivanja postoje po svijetu, a Medulin je poznato turističko mjesto i pogodna je lokacija za zabavu, kazala je Ana Barišić.

ndfnsf

Laura, inače Rimljanka, dolazi iz Milana, a iz Rima dolazi njezina prijateljica Valentina. Iz Italije su u Medulin došle autom, vozila je Laura, kako kaže, čak devet sati, no to nije ništa naspram iskustva i zabave koja ih ovdje očekuje.

rthtwfr

- Ovdje dolazimo svake godine, teško su nam pale dvije pandemijske godine kada nije bilo događanja, volimo putovanja, zabavu. Obožavamo ovaj tip glazbe, odjeću koja nas vraća u neka davna, tako romantična i posebna vremena. Medulin je prekrasan, i što poželjeti više nego zabavu uz more, glazbu, tu štosnu odjeću, stare automobile, ovaj sasvim poseban glamur, kazale su Laura i Valentina, koje imaju same riječi pohvale za ovu manifestaciju i sigurne da će doći u Medulin na Tear it up! i dogodine.

ndfnsf

Sasvim šarmantni auti

Festival se održava na dvije lokacije – terasi Europa od 12 do 18 sati, a tu se programi održavaju i nakon ponoći, kada kreće after party.

bsfdbnyx

Glavna festivalska pozornica je Malin, gdje program traje od 20 sati pa sve do ponoći. Dnevna ulaznica košta 15 eura, a za cijeli   festival 50 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of