ROVINJSKE TURISTIČKE BROJKE

Turistička zajednica grada Rovinja OSIGURALA TISUĆU MASKICA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE I UGOSTITELJE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Tijekom današnjeg dana svi evidentirani iznajmljivači i ugostitelji u rovinjskom TZ-u moći će podići svoju besplatnu zaštitnu maskicu s vizurom starogradske jezgre i simpatičnom porukom: "Nosi me!"

 U turističkom Rovinju, jednoj od tri najposjećenije hrvatske destinacije, trenutno odmara 18.178 prijavljenih gostiju, što je u odnosu na isti period prošle godine dostignuta razina od 57 posto. Prema riječima Odete Sapač, direktorice Turističke zajednice grada Rovinja, najbrojniji su Nijemci (33 %), slijede ih Austrijanci (14%), Nizozemci (8 %), dok su četvrto mjesto zauzeli Slovenci, Talijani i Česi (6 %).

Kako doznajemo, zbog novih epidemioloških mjera koje uključuju samoizolaciju, evidentan je manjak turista iz Bosne i Hercegovine te Srbije koji su u gradu svete Eufemije inače bili među   brojnijim gostima.

Glede smještaja gosti najčešće biraju boravak u kampovima (47 posto), nakon čega su na listi najtraženiji apartmani, odnosno privatni smještaj s 22 posto. Na boravak u hotelima i turističkim naseljima otpada 12 posto od ukupnog broja gostiju.

Govoreći o prognozama za naredni period Sapač se nada i vjeruje da će se sezona odraditi u najboljem redu i uz sve mjere opreza, kako kod domaćina tako i kod stranih gostiju.

- Ono što danas možemo učiniti je prilagoditi se novonastalim uvjetima života, pri čemu prvenstveno mislim na poštivanje mjera opreza i pravila kriznog stožera i njihovih naputaka. U tom smislu, Turistička je zajednica sa svoje strane učinila sve kako bi privatnim iznajmljivačima osigurala sve potrebite informacije vezane za boravak gostiju u njihovim objektima, odnosno osigurala pravi način postupanja u slučaju da nešto krene u krivom smjeru. Naime, uz prospekte za strane goste "Istria info COVID-19", tiskani su i prospekti za potrebe iznajmljivača sa svim uputama i informacijama o tome kome da se obrate i kako da reagiraju, kaže direktorica Sapač, dodajući kako se sve redovne informacije iz domene rada Turističke zajednice svakodnevno ažuriraju na službenim WEB stanicama, odnosno šalju na e-mail adrese privatnih iznajmljivače, te se mogu putem prospekata pribaviti u uredu.

- Uz to, od danas će se u Uredu moći podići i besplatne maskice za lice, koje je osmislila i dala u izradu Turistička zajednica i koje će dobiti svaki registrirani privatni iznajmljivač, odnosno ugostitelj. Konkretno, riječ je o maskicama koje je izradila "domaća" snaga i pamet-konkretno rovinjski LC Studio, a naručili smo ih tisuću komada, objašnjava Odete Sapač.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini