DUBROVA

TEMATSKE RADIONICE ZA DJECU U PARKU SKULPTURA: Djeca će učiti i kreirati radove inspirirane životom i radom velikana hrvatske likovne scene

Tijekom radionica najmlađi će imati priliku upoznati umjetničko stvaralaštvo Ede Murtića, Ivana Kožarića, Emila Bobanovića Čolića i Josipa Diminića, a uz likovno izražavanje učit će i o vizualnoj kulturi

| Autor: Branko BIOČIĆ
ISTRA - Park skulptura, Dubrova SNIMIO: B. BIOCxICxx

ISTRA - Park skulptura, Dubrova SNIMIO: B. BIOCxICxx


Udruga Mediteranski kiparski simpozij organizira tematske radionice za djecu s voditeljicom i autoricom radionica umjetnicom Marinom Rajšić. Radi se o seriji od četiri jednodnevne radionice koje će se održati u razdoblju od 18. listopada do 8. studenog u prostoru Parka skulptura Dubrova. Svaka radionica inspirirana je radom jednog od najvećih imena hrvatske likovne scene čije se skulpture nalaze u Parku. Tijekom radionica najmlađi će imati priliku čuti, učiti i kreirati radove inspirirane životom i radom Ede Murtića, Ivana Kožarića, Emila Bobanovića Čolića i Josipa Diminića. Radionice neće biti usmjerene samo na likovno izražavanje i velika imena iz svijeta umjetnosti, već i na edukaciju o vizualnoj kulturi.

Prva u nizu radionica bit će "Pticoliki ljudi", čovjekolike ptice, koja je planirana za ponedjeljak, 18. listopada u 15 sati, predviđena je za uzrast od 6 do 8 godina, a sudjelovanje je besplatno. Polazišna točka ove radionice opus je velikog labinskog umjetnika, jednog od začetnika Parka skulptura Dubrova - Josipa Diminića.

Marina Rajšić je umjetnica i dizajnerica vizualnih komunikacija. Diplomirala je vizualne komunikacije i grafički dizajn na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2019. godine. Autorica je umjetničke knjige "Umjetnost lijepog" (2018.), koju je pratila samostalna izložba. Godine 2019. nagrađena je Rektorovom nagradom Sveučilišta u Rijeci za samostalni umjetnički rad. Od 2016. godine aktivno sudjeluje na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, radionicama i likovnim kolonijama.

- Nakon uspješno provedenih edukativnih šetnji i radionica proteklih godina, ova se godina završava serijom radionica koje i ove godine sufinancira Ministarstvo kulture i medija, a koje je prepoznalo važnost sustavnog rada s djecom i mladima u Parku skulptura Dubrova. Samo ove godine ugostili smo preko 100 učenika, a vjerujemo da će i ove tematske radionice biti izvrsno posjećene, izjavila je Renata Kiršić, predsjednica Udruge MKS.

Prijave za sudjelovanje u radu radionica su moguće na mail info@parkdubrova.eu ili na broj telefona 092 298 9595 (Renata), a broj sudionika je ograničen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom