MINISTAR TURIZMA GARI CAPELLI U ROVINJU ODRŽAO RADNI SASTANAK

Svi smo se složili: Sezona ne može trajati samo od 15. lipnja do 15 rujna


U rovinjskom Hotelu Lone danas je održan tradicionalni sastanak ključnih predstavnika turističkog sektora Hrvatske. Uz ministra turizma Garija Capellija i direktora Hrvatske turističke zajednice Kristijana Staničića, na konferenciji za novinare, o dosadašnjem tijeku, ali i očekivanjima od predstojeće sezone govorili su i državna tajnica Ministarstva prometa Maja Mrakovčić Kostelac, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Maja Grba- Bujević, te pomoćnik ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

- Na sastanku je bilo oko pedeset predstavnika, kako privatnog tako i javnog sektora, a raspravljalo se vrlo otvoreno o nadolazećoj ali i sezoni 2019. godine. Svi prisutni složili smo se kako neke stvari možemo i moramo poboljšati i ubrzati, posebice u kontekstu činjenice da više ne možemo govoriti o turističkoj sezoni od 15. lipnja do 15. rujna. Turizam, definitivno i organizirano počinje već ovih dana, i već sad bilježimo povećanje broja turista za 10 do 12 posto u prva tri mjeseca. Dakle, već sada dišemo turistički, a onaj pravi zamah očekujemo za Uskrs, odnosno od 1. svibnja, rekao je ministar turizma Gari Capelli, dodajući i da su pomaknuti i svi avio letovi s investicijama od 30-ak milijuna i uz udruženo oglašavanje, na način da letovi kreću ranije tri do četiri tjedna, a završavaju dva do tri tjedna kasnije nego li prošle godine.

Uskrs na razini prošlogodišnjeg

Glede odgovara na pitanje koji su konkretni problemi u turizmu i što treba promijeniti, ministar je ponovio da svi zajedno moramo shvatiti da sezona ne traje tri mjeseca.

- Mi ćemo prijedlogom novog Zakona i boravišne pristojbe turističke zajednice i članarine uvesti, najvjerojatnije, sezonu od 1. travnja do 1. listopada. Dakle, dvije sezone. Jednu koja je konzistentna, prava, jaka i u punom zamahu te drugu, recimo tako malo slabašniju. U principu, želimo povećanje sezone tijekom čitave godine, kako na moru tako i na kopnu. Što se Uskrsa tiče, za konkretne prognoze još je rano, međutim, vjerujem da će rezultati biti na razini prošlogodišnjih, odgovorio je ministar Gari Capelli. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum