otvorene granice

POGLEDAJTE VIDEO / Slovenci pohrlili u Hrvatsku, na Rupi se stvorile kilometarske kolone: "JEDVA SMO DOČEKALI"

| Autor: Glas Istre

Rezultat je to odluke slovenske Vlade o proglašenju kraja epidemije COVID-19, koje je iznenadila mnoge, ali ne i slovenske državljane koji su već u petak pohrlili prema Hrvatskoj

o sat i pol čeka se za ulazak u Hrvatskuna graničnom prijelazu Rupa tijekom petka poslijepodne.

Kilometarske kolone vozila, mahom slovenskih registarskih oznaka, u jednom su danu prekinule skoro pa tromjesečnu pustoš na Rupi, piše Novi list.

Rezultat je to odluke slovenske Vlade o proglašenju kraja epidemije COVID-19, koje je iznenadila mnoge, ali ne i slovenske državljane koji su već u petak pohrlili prema Hrvatskoj.

Kao da je kolovoz, kolone vozila čekale su svoj red za ulazak u Hrvatsku, a granična policija imala je pune ruke posla - trebalo je za svakoga provjeriti zašto dolazi u Hrvatsku.

Je li to posao, za što treba pisani dokaz, ili, ukoliko je riječ o turističkom dolasku, svatko je morao imati potvrdu o rezervaciji za smještaj u hotelu, kampu ili kod privatnog iznajmljivača.

A na takve, nažalost, za našeg današnjeg boravka na granici nismo naletjeli, piše Novi list.

- Idemo u vikendicu u Vrbnik, jedva smo dočekali, kazali su nam Mladen i Lidija iz Slovenije.

Čekali su na granici sat i pol vremena, a na samom ulasku u Hrvatsku pozdravio ih je ministar turizma Gari Cappelli, zaželjevši im dobrodošlicu i ispričavši se na dugom čekanju.

- Bit će bolje drugi tjedan, svima nam je ovo novo, kazao je Cappelli brojnim Slovencima koje je pri ulasku u Hrvatsku osobno pozdravio i ispričao se na dugim čekanjima za ulazak u našu zemlju.

Granična policija u Rupi pregledavala je ima li svaki od Slovenaca koji dolaze uvjete za ulazak u Hrvatsku, a to su, osim spomenutih turističkih rezervacija ili posjedovanja nekretnine, i posjedovanje plovila ili kamp-prikolica.

- Pripremili smo u Ministarstvu turizma zajedno s MUP-om i Ministarstvom uprave aplikaciju sličnu e-propusnicama, kako ne bi bilo velikih zaustavljanja na granici, da se turisti mogu ranije prijaviti sa svim podacima, kamo idu, gdje će boraviti i da se sve maksimalno ubrza, kazao je Slovenicima na granici Cappelli, piše Novi list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter