LABIN

Svečanost dodjele priznanja najboljim školskim sportskim društvima: NAJBOLJI OŠ VELI VRH I GIMNAZIJA PULA

Prof. Bernard Rovis je najuspješniji mentor

Prof. Bernard Rovis je najuspješniji mentor


U organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije, u Labinu je održana tradicionalna svečanost dodjele priznanja najuspješnijim školskim sportskim društvima u Istri za osnovne i srednje škole te njihovim mentorima i voditeljima. Kako je istaknuo tajnik Školskog sportskog saveza Istarske županije prof. Franjo Ivanišević, Istarska županija već duže vrijeme značajno ulaže u školski sport, posebno u županijska natjecanja i školsku sportsku infrastrukturu pa je danas među županijama s najviše uključene djece u školske sportske aktivnosti u Republici Hrvatskoj.

Aktivno 10.500 učenika

- Sustav županijskog školskog sporta u ovom trenutku okuplja 10.569 učenica i učenika u osnovnim i srednjim školama. Već tradicionalno svake godine Školski športski savez Istarske županije održava svečanost dodjele priznanja u školskom sportu. Ovo je jedan od načina na koji se pokušava zahvaliti najuspješnijim školskim sportskim društvima i mentorima, rekao je Ivanišević.

U Savezu se posebno ponose županijskim školskim sportskim programom "Veli Jože" koji posebno stimulira uključivanje učenica i učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola u sustav školskog sporta. Sjajnim ocjenjuju uspjeh učenica i učenika Istarske županije na državnim i svjetskim prvenstvima u prošloj godini. Istarski osmoškolci i srednjoškolci na državnim prvenstvima uzeli su u sportovima bogate tradicije - odbojci, malom nogometu, košarci, stolnom tenisu, rukometu i atletici - dvije zlatne, četiri srebrne i četiri brončane medalja te ostvarili povijesni uspjeh drugim mjestom na svjetskom prvenstvu u futsalu.

Prva mjesta osvajale su djevojčice Osnovne škole Vodnjan i mladići Srednje škole Zvane Črnja iz Rovinja na državnom prvenstvu u odbojci , mladići Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula bili su drugi na svjetskom prvenstvu u futsalu. Djevojke iz Srednje škole Mate Balota Poreč bile su druge na državno prvenstvu u odbojci, drugo mjesto na državnom prvenstvu osvojile su i male atletičarke iz OŠ Vidikovac, djevojčice iz OŠ Vazmoslava Gržalje Buzet bile su druge na državnom prvenstvu u rukometu za 5 i 6 razrede, kao i dječaci iz OŠ Jurja Dobrile Rovinj na državnom prvenstvu u odbojci za 5 i 6 razrede. Posljednje dvije godine županijski Školski sportski savez učinio je dosta dodatnih napora, a došao je i agilni Upravni odbor s predsjednicom prof. Danielom Koljđeraj, koji stvari postavljaju na drugačiji način pa je promocija školskog sporta prihvaćena u cijeloj županiji.

Entuzijazam i strast

- U školskom sportu nema tajanstvenih transfera, nema medijske halabuke, nema dovoljno novca, nema afera. No, u školskom sportu ima entuzijazma i strasti. Dobiva uvijek najbolji. I upravo je to temeljna odlika školskog sporta, rekla je Daniela Koljđeraj, predsjednica Školskog sportskog saveza Istarske županije.

U tom i takvom promišljanju školskog sporta, Školski športski savez Istarske županije nagradio je najuspješnije u školskom sportu. U konkurenciji osnovnih škola to je OŠ Veli Vrh iz Pule, ispred OŠ Vladimir Nazor Pazin i Jurja Dobrile Rovinj koja je najuspješnija u konkurenciji 5. i 6. razreda. U konkurenciji srednjih škola najuspješnija je pulska Gimnazija, ispred SŠ Zvane Črnje Rovinj i SŠ Mate Blažine Labin.

Najuspješniji mentor u konkurenciji osnovnih škola bio je prof. Bernard Rovis iz OŠ Veli Vrh Pula, a u kategoriji 5.i 6. razreda prof. Darko Černeha iz Buzetske OŠ Vazmoslav Gržalja. U kategoriji srednjih škola najuspješnijim mentorom proglašena je profesorica Đeni Blarežina iz pulske Gimnazije. Posebna priznanja dobila su i Školska sportska društva za postignute uspjehe na državnim i međunarodnim prvenstvima te njihovi mentori i voditelji. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini