Natur park

SUSRET U PROLAZU Kupanjem i sunčanjem napunimo baterije

| Autor: Luka JELAVIĆ
Nijemci u Motovunu

Nijemci u Motovunu


Boraveći u Motovunu, vječnom srednjovjekovnom gradiću, upoznali smo minhenčane, supružnike Marion Elisabeth i Sigi Moser i njihovog kućnog ljubimca. Divili su se ljepotama uskih ulica s malim dućanima slika ulja na platnu, akvarela i zanatskih rukotvorina, uživali u domaćoj hrani, biri i predivnom panoramskom pogledu.

Gosti su oni koji su već dugo - od 1986. godine (osim riskantnih 1992., 93. i prošle 2020. godine), borave u Naturist parku "Ulika" u Poreču. Marion je s roditeljima počela dolaziti u Pulu davnih '70. godina, da bi kasnije sa suprugom i djecom "preselila" na Poreštinu. No, kako nisu bili članovi Kluba naturista, godišnji u Funtani nisu mogli ostvariti. Komercijalizacijom kulturne baštine u turizmu, masovni turizam se ukinuo, a time i članarine naturističkih kampova. Prijatelje imaju na Krku, ali porečku destinaciju ne žele mijenjati.

- Tijekom ekspanzije korona virusa, suprug i ja bili smo zabrinuti da zbog restriktivnih mjera nećemo koristiti nama najomiljeniji odmor. Mi jednostavno kupanjem i sunčanjem napunimo baterije Zato smo razmišljali 'ako treba, od München za Poreč krenut ćemo pješke', ali krenulo je na bolje, smješka se simpatično vedra gospođa i nastavlja priču. - Iznenađeni smo većim brojem gostiju ugodnog ambijenta 'Ulike', kojeg krase šatori iz mnogih europskih zemalja, ali i šire.

Supružnici Moser očarani sadržajnim odmaranjem, ekologijom istarskog podneblja, posebno kupanjem i sunčanjem zadovoljno se vračaju doma do drugog susreta s prirodom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of