POD POKROVITELJSTVOM GRADA DOMAĆINA I VALAMAR RIVIERE

SPORT FEST Poreč ponovno postaje glavni sportski grad Hrvatske

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Organizatori sajma sporta i sportske konferencije Sport Fest i ove godine dovode brojne sportaše rekreativce, proizvođače opreme i prehrane, sportske kompanije i udruge te poznata sportska imena

Prvi hrvatski, ujedno i najveći regionalni, sajam sporta i sportska konferencija Sport Fest održat će se i ove godine u Poreču od 4. do 6. listopada pod pokroviteljstvom grada domaćina i najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere. Nakon godinu dana priprema, Sport Fest se vraća s još boljim programom i još bogatijim sadržajem. 

Stiže i Zlatko Dalić

Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj objediniti strast prema sportu i zdrav način života, spojiti sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama te predstaviti sve koji imaju aktivne veze sa sportom; sportaše i rekreativce, proizvođače sportske opreme i prehrane te kompanije i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu. I ove godine će organizatori Sport Festa u Poreču predstaviti jedinstvenu kombinaciju konferencijskih govornika, izlagača i još više interaktivnog sadržaja za sve posjetitelje.

Tako će svoja iskustva s posjetiteljima podijeliti brojna velika sportska imena kao što su Željko Mavrović, Lino Červar, Martin i Valent Sinković, Klaudija Bubalo, Tomislav Paškvalin, Mateo Beusan i Anton Samovojska. Svakako će biti zanimljivo čuti braću Sinković koji bi u slučaju osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju postali prvi veslači na svijetu koji imaju zlatne medalje sa Svjetskog i Europskog prvenstva te Olimpijskih igara u dvije discipline.

Na ovaj impresivni popis gostiju organizatori dodaju i Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, koji će tom prigodom predstaviti svoju knjigu "Rusija naših snova". Uz konferenciju i interaktivan sadržaj, natjecatelji će trčati gradsku utrku Lidl Run Fest, a kako bi organizatori približili važnost aktivnog života i onima koji ne trče, pripremaju se i natjecanja u odbojci, košarci, stolnom tenisu, obaranju ruke, boksu i drugim disciplinama. Osim toga, u sklopu konferencije ponovno će biti dodijeljene i JUMP nagrade za pojedince i organizacije koje svojim djelovanjem promiču i unapređuju sport.

Pod istim Red Bull kapama kao braća Sinković, na Sport Fest stižu dvojica BMX vozača. Senad Grošić, prošlogodišnji favorit porečke publike i najbolji hrvatski vozač te prvak Svjetskog BMX kupa Marin Ranteš. Nakon atraktivnih biciklističko-akrobatskih nastupa koje je publika prošle godine odlično prihvatila, na ovom izdanju Sport Festa oni će prerasti u "Sport Fest BMX Jam" natjecanje u trikovima na kojem će, uz navedeni dvojac, nastupiti desetak natjecatelja. 

Rotor survivor utrka

Također, nakon što se u rujnu u Zagrebu održi Red Bull Soapbox, utrka pogonjena gravitacijom, Poreč će postati domaćin "bisa" ove jedinstvene utrke. Tako će se u sklopu Sport Festa održati "Rotor survivor" utrka između dva kružna toka oko dvorane Žatika na kojoj će nastupiti momčadi čija su vozila preživjela zagrebačku otkačenu utrku. Zbog velike popularnosti i interesa za ovaj događaj, u natjecanje će se moći uključiti i nekoliko "wild-card" ekipa. Detalji sudjelovanja i prijave ekipa dostupni su na službenoj web stranici događanja.

Nakon cjelodnevnog programa, u večernjim satima će posjetitelji moći uživati i družiti se na Istra & Craft Beer Festivalu. Drugo izdanje pivskog festivala koji okuplja male, nezavisne i craft pivovare, održat će se na porečkoj rivi u pop up pivnici uz more, postavljenoj posebno za tu priliku. Događaj će, osim ljubitelja i poznavatelja pivske kulture, izvrsnim glazbenim programom privući sve one željne odlične zabave. Detalji o programu i prijave za sve aktivnosti dostupni su na www.sportfestporec.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of