NAJNOVIJEAUTOKLUB PAZIN

Sigurno u prometu u Pazinu

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(M. RIMANIĆ)

Na središnjem pazinskom trgu održana je u organizaciji Autokluba Pazin prometno preventivna akcija "Sigurno u prometu 2019.". U akciji je sudjelovalo 120 djece rođene od 2007. do 2009. godine, polaznika Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina i njenih područnih škola u Lupoglavu, Tinjanu, Svetom Petru u Šumi, Trvižu, Karojbi, Motovunu i Gračišću.

Na zadanom poligonu trebali su pokazati vještinu i spretnost upravljanja biciklom, pojašnjava Ivan Hrvatin, tajnik Autokluba Pazin, i dodaje da je cilj ove akcije edukacija učenika u poznavanju prometnih propisa i spretnost upravljanja biciklom, prijevoznim sredstvom kojim djeca najčešće sudjeluju u prometu. Prije nego su došli na poligon učenici su rješavali test iz poznavanja prometnih propisa.

Zahvaljujući akciji "Sigurno u prometu" djeca nauče kako se biciklom trebaju ponašati u prometu, ali i o važnosti poštivanja prometnih propisa koji svim sudionicima u prometu omogućuju uvijete za sigurnu vožnju. Akciji su se priključili i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Pazin i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Na štandu Crvenog križa sudionici akcije mogli su naučiti kako ozlijeđenom pružiti prvu pomoć, a na štandu DUZS-a komu treba dojaviti da se nezgoda dogodila i kako u takvim situacijama postupati. Natjecanje je završilo 85 učenika i učenica, a sudjelovanje na županijskoj razini izborile su djevojčice: 1. Erika Matika iz Pazina, 2. Sara Deltin iz Tinjana i 3. Zara Sofia Krajcar iz Pazin i dječaci: 1. Bartol Kalac iz Pazina, 2. Andy Merklin iz Lupoglava i 3. Matija Božić iz Motovuna.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam